Dusinet fuldt: Midtjyske brillemænd opkøber butik nummer 12

De to lokale optikere, Ulrik Thrane og Claus Honoré, åbner Thiele-butik nummer 12 i Ebeltoft

18. september 2020, 05.00

Fra venstre Ulrik Thrane, chefoptiker Marlene Ernø Bak i butikken i Ebeltoft, og Claus Honorè. Foto: Privat

OPTIKER De to optikere Claus Honoré fra Herning og Ulrik Thrane fra Bjerringbro - med opvækst i Bording, overtog i går, tirsdag 15. september Ebeltoft Optik, som samtidig optages i Thiele-kæden, og videreføres som franchise-butik på samme måde som ”minikædens” øvrige 11 butikker - heraf den ene i Ikast.

Claus Honoré etablerede sig som selvstændig med Thiele-butikken i Herning Centret for 10 år siden, og Ulrik Thrane begyndte med sine Thiele-butikker i Bjerringbro og Viborg i 2015. Siden har de slået pjalterne sammen i en minikæde under Thiele. Udover Thiele-butikken i Ikast har makkerparret overtaget og åbnet forretninger i Skjern, Randers, Kjellerup, Skive, Hadsund, Aabybro, og nu er turen altså kommet til Molslandets hovedstad Ebeltoft.

Ulrik Thrane og Claus Honoré har begge arbejdet og været medejere af optiker-forretninger i Boldsen-Eriksen-regi - med Ikast-erhvervsmanden Dion Eriksen som del af selskabet - indtil den kæde med 25 butikker blev solgt til Profil Optik i 2009.

Kendt og efterprøvet model

De to ekspanderende optikere anvender samme kendte og efterprøvede model, hvor den daglige lokale leder – chefoptikeren – kommer med i ejerskabet med en tredjedel af egen butik. På sammen måde som tilfældet er med Irene Ravn i Ikast

- Det har i den grad virket de andre steder, og alle steder er det lykkedes at vækste omsætningen så meget, at vores kædeekspansion har været mulig, siger Claus Honoré.

- Det med økonomisk involvering er noget der giver incitament, og den lokale chefoptiker har meget stor beslutningskompetence og gode muligheder for at involvere sig lokalt, siger Claus Honoré.

-Det er den første overtagelse, vi har foretaget i år, idet det hele har ligget stille på grund af corona, hvor butikkerne var tvangslukkede i over en måned. Men nu er vi klar igen og efter et overtagelsessalg, lukker vi butikken i halvanden uge og er så klar til genåbning af Danmarks nyeste optikforretning i Jyllands næstældste købstad fredag før efterårsferien, fortæller Ulrik Thrane.