Make-over til ungdomsskolen

10 unge og to undervisere brugte efterårsferien på at istandsætte et slidt klublokale i Ikast-Brande Ungdomsskole

22. oktober 2020, 12.01

Mikail Polat (t.v.), Abu Jahfar og Lukas Jørgensen er alle fra Ikast og flittige brugere af den lokale ungdomsskole. De er blandt den gruppe på 10 unge, der valgte at bruge deres efterårsferie på at en tiltrængt renovering af klublokalet. Foto: Flemming Hansen

IKAST En gruppe lokale unge har brugt deres efterårsferie på at istandsætte et klublokale:

- Vi har knoklet og knoklet, siger en tydelig stolt, men også lidt træt 17-årig Abu Jahfar, mens han sidder henslængt i en sofa i Ikast-Brande Ungdomsskole på Kongevejen i Ikast.

I ugens løb styrede de to undervisere Andreas Würtz Knudsen og Mustafa Arslan de unge håndværkere.

- Der er 10 af de unge drenge, som har været med på skift. Det er nogle af dem, der trænger til noget fornuftigt at give sig til, og her har de virkelig gået op i at gøre det flot, fortæller Mustafa Arslan.

Væk med tarvelig 90’er-stil

Lokalet er på cirka 50 kvadratmeter, og en opfriskning har længe stået højt på ønskesedlen, fortæller Andreas Würtz Knudsen.

- Skolen her er en gammel bygning, som der ikke er lavet noget ved i mange år. Så nu synes vi, det skulle være. Tidligere var der spejle på hele den lange væg, og i hjørnet hang et fjernsyn, som ikke har været i brug i fire år. Det var ret tarvelig 90’er-stil, siger Andreas Würtz Knudsen og fortæller, at tidligere var der en række med barstole ved hele den lange væg, poolbordet virkede bombastisk midt i rummet, og møblerne stod ikke ret smart.

- Der er mange gode kvadratmeter her, men de var bare så dårligt udnyttet, siger Andreas Würtz Knudsen.

Graffiti fra Brande

Da avisen kigger forbi var klublokalet som forvandlet. Der mangler kun lidt malearbejde på væggen, som tidligere var beklædt med spejle.

- Og så får vi besøg fra Urban Street Zone i Brande, der sender nogle til at lave noget fedt graffiti, siger Andreas Würtz Knudsen.

Flere steder på væggene og kanten af baren er nu forskønnet med akustikpaneler.

- Det ser både godt ud, og så har det en positiv effekt i rummet, hvor der tit er mange folk og høj musik, fortæller Andreas Würtz Knudsen og viser et billede på sin telefon, hvor flere af drengene er dybt koncentreret i at lime panelerne på plads.

En af de unge er Mikail Polat på 17 år.

- Jeg har været med alle fem dage i ferien. Vi er kommet om morgenen og har arbejdet med forskelligt. Flere af os er også kommet her igen om aftenen, hvor vi har hygget os, siger Mikail Polat.

Arbejde frem for ballade

- Ellers havde vi nok bare gået rundt udenfor og kedet os. Så er det meget bedre at have noget at lave her, supplerer Abu Jahfar, hvilket får 16-årige Lukas Jørgensen på banen.

- Ja, vi var nok endt med at lave noget ballade, lyder det med et smil fra den 16-årige, der som de to andre er fra Ikast.

Både underviserne og de flittige unge mænd er stolte over resultatet af ugens anstrengelser, og der fornemmes et ejerskab over stedet.

- Bordet har vi selv lavet, siger Lukas Jørgensen og peger på sofabordet, der er lavet af en gammel kabeltromle.

Mikail Polat tilføjer:

- Her er dejligt og flot. Det er blevet lige som et hjem med tæpper og det hele. Det er hyggeligt nu.

Underviserne Mustafa Arslan og Andreas Würtz Knudsen har assisteret de unge gennem ugens renoverings-projekt.
Poolbordet har fået en mere hensigtsmæssig placering i det nyrenoverede klublokale. Foto: Flemming Hansen
Læs også
Læs også