Omstridt tankstation får ny forpagter: Frygter ikke for udvisningsdømte

OK Plus i Bording har fundet ny forpagter i stedet for Bettina og Michael Nielsen. Det bliver 45-årige René Buelund, som kommer fra en chefstilling hos Circle K

Udgivet:24. januar 2022, 12.31

Læsetid:2 minutter

René Buelund føler sig klar til at overtage driften af OK Plus i Bording, og han forventer ikke særlige problemer på grund af tankens placering i nærheden af udrejsecenter Kærshovedgård. Foto: Tom Laursen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

JOBSKIFTE Han har hørt en del om de mange butikstyverier, om chikanen og om frygten for at gå på arbejde blandt de ansatte hos OK Plus i Bording. De snart forhenværende forpagtere, Bettina og Michael Nielsen, nævner da også tidligere problematikker med udvisningsdømte asylansøgere fra Udrejsecenter Kærshovedgård som en lille del af begrundelsen for at stoppe, men den kommende forpagter af tankstationen har ikke brugt meget tid på at overveje beliggenheden tæt ved Kærshovedgård. 45-årige René Buelund begynder således 7. februar i sit nye job

- Egentlig har jeg fået indtrykket af, at det er stilnet lidt af med ubehagelige besøg fra Kærshovedgård. Da jeg blev kontaktet af OK’s headhunterafdeling, brugte jeg ikke meget tid på at overveje at sige nej på grund af Kærshovedgård. Jeg kommer fra en stilling som store manager (butikschef red.) ved en Circle K i Vejle, hvor jeg har været i otte år, og her har vi godt nok også indimellem været ude for nogle trælse oplevelser, så jeg har en vis erfaring i at håndtere sådan nogle sager, og jeg er ikke bekymret for udvisningsdømte fra Kærshovedgård, siger Rene Buelund.

Let at ansætte

Den kommende forpagter tilføjer, at det vigtigste er, at hans ansatte føler sig trygge.

- Det har ikke været svært at ansætte folk, og det er jo mest unge mennesker. Vi kommer til at blive 11 i alt, og man kan altid komme i kontakt med mig, hvis de ansatte føler sig utrygge. Om jeg så skal tage bilen og køre af sted fra mit hjem i Aale ved Tørring, så kommer jeg, hvis der opstår en situation, hvor en af mine ansatte føler sig utryg, siger René Buelund.

Ikke store revolutioner

En af begrundelserne for at skifte Circle K ud med OK Plus, skal ifølge den kommende forpagter findes i, at frihedsgraden nu bliver større.

- Det ser ud til, at der bliver mere plads til at udvikle og gøre det til sit egen. Det betyder meget for mig, men det er ikke, fordi jeg kommer med de store revolutioner. Det betyder til gængæld meget for mig at blive en del af lokallivet i forskellige sammenhænge, for det skal OK Plus blive ved med at være, fortæller René Buelund, som ikke ellers har det store kendskab til Bording.

- Jeg vil i de kommende uger undersøge, hvad der rører sig lokalt og læse lidt op på byen. Jeg har også meldt mig ind i byens gruppe på Facebook for at få en føling af, hvad der sker, og vi kommer til at involvere os i lokallivet og vise ansigt, når det er muligt, siger René Buelund.

Han er uddannet salgsassistent og har arbejdet i butik siden 1995. I alt har han været i først Statoil og siden Circle K i 11 år.

- Privat har jeg tre børn og en kæreste, og så interesserer jeg mig meget for golf, fortæller den kommende forpagter, som ser frem til 7. februar.

Den første weekend i februar takker Bettina og Michael Nielsen af i Bording ved en afskedsreception.