Konfirmanderne i Fonnesbæk samler ind til verdens fattigste

Udgivet:22. februar 2023, 12.44

Læsetid:2 minutter

Søndag 12. marts samler Folkekirkens Nødhjælp ind til Ukraine, Syrien og udviklingsprojekter i Østafrika. Man kan hjælpe ved at tilmelde sig som indsamler og gå en rute i lokalområdet. Foto: Bax Lindhart/Folkekirkens Nødhjælp

Af Troels Witter
troels@fkg.dk

FONNESBÆK

Når Folkekirkens Nødhjælp samler ind søndag 12. marts, hjælper konfirmandholdet fra Fonnesbæk Kirke med at skaffe penge til nødhjælp og udviklingsprojekter.

Søndag 12. marts bliver der trykket på mange lokale ringeklokker. Folkekirkens Nødhjælp holder sin årlige sogneindsamling, og der er blandt andet lokale indsamlinger i Ikast, Fonnesbæk, Isenvad og Engesvang sogne.

I Fonnesbæk Sogn hjælper de lokale konfirmander med at gå nogle af ruterne rundt i byen.

- Vi får hjælp af omkring 25 konfirmander, og det er vi meget glade for, for så kan vi forhåbentlig være indsamlere nok til at dække hele sognet. Alle andre er også meget velkomne til at komme og gå en rute – og måske få en snak med konfirmanderne om, hvorfor det er vigtigt at samle penge ind, siger Ole Bjerglund Pedersen, der leder indsamlingen i Fonnesbæk Sogn.

Ingen kontanter i Fonnesbæk

Årets indsamling i Fonnesbæk Sogn er kontantløs, så alle overførsler sker via Mobilepay. Det var en indsamlingsform, der fik sit gennembrud under Corona’en, og i Fonnesbæk har man valgt at holde fast i modellen, for den giver meget mindre administration for indsamlerne.

- Det ser også ud til, at folk giver lidt større beløb, når man overfører fra mobiltelefonen, siger Ole Bjerglund Pedersen.

Hjælpsomhed trods krise

I Fonnesbæk Sogn plejer man at samle omkring 15-20.000 kroner ind. Selv om vi befinder os i en tid med inflation og økonomisk krise herhjemme, så har Ole Bjerglund Pedersen tillid til, at folk i sognet også vil hjælpe i år.

- Selv om nogle har mærket krisen meget hårdt, så har de fleste af os jo ikke været særligt hårdt ramt. Folkekirkens Nødhjælp arbejder både blandt flygtningene i Ukraine og blandt ofrene for jordskælvet i Tyrkiet og Syrien. Derudover går en del af det indsamlede beløb også til klimahjælp til de fattigste og svageste, som er hårdest ramt af klimaforandringerne. Her går hjælpen blandt andet til at finde på nye løsninger, der kan være med til at hjælpe folk gennem tørke og oversvømmelse, så der er al mulig grund til at støtte, når der bliver samlet ind 12. marts, siger han.

Hvis man vil hjælpe til med Folkekirkens Nødhjælps indsamling, kan man allerede nu tilmelde sig som indsamler på organisationens hjemmeside. Man er også velkommen til at møde op på dagen og tage en rute.

om indsamlingen

Der samles ind den 12. marts.

De indsamlede midler går til nødhjælp i Ukraine og Syrien og til udviklingsprojekter i Østafrika.

Lokale indsamlingssteder:

•Engesvang Kirkes Sognehus

•Fonnesbæk Kirke

•Ikast Kirkecenter

•Isenvad Konfirmandstue