Flot skuespil på friskolen: Ronja Røverdatter bor i Uhre

Børnene fra Uhre Friskole gav en flot opførelse af teaterstykket om Ronja Røverdatter

Udgivet:31. marts 2023, 12.00

Læsetid:1 minut

Både kulisser og kostumer så realistiske ud, da 6. klasse fra Uhre Friskole opførte »Ronja Røverdatter«. Foto: Chresten Bergh

Merete Riis Jensen
Journalist
Merete Riis Jensen
Journalist| +45 9626 3793 | mrj@herningfolkeblad.dk
Jeg har været journalist siden 2006 og blev ansat på Herning Folkeblad i 2022. Mit arbejdsområde er Ikast-Brande Kommune, hvor jeg skriver om store og små begivenheder lige fra Klovborg til Engesvang og Uhre. Jeg brænder bl.a. for fodbold, rejser og lokaljournalistik. Og har du en idé til en god historie, er du meget velkommen til at kontakte mig!
Se flere artikler af Merete Riis Jensen

6 måneder siden

TEATER Det lignede næsten et rigtigt teater. Det tunge, røde scenetæppe og de store projektører gjorde, at scenen i hallen på Uhre Friskole så ganske professionel ud.

Og følelsen af at være i teateret fortsatte, da eleverne fra skolens 6. klasse gik på scenen og opførte en teaterversion af Astrid Lindgrens kendte historie om Ronja Røverdatter.

Had bliver til venskab

Publikum i salen fik lov til at følge Ronja Røverdatter, som blev født i en røverkule og blev en del af sin fars røverbande. Og de oplevede også, da hun gik imod sin far og insisterede på at være venner med en dreng fra en rivaliserende røverbande.

Der var vellignende kulisser, flotte kostumer og fint skuespil, hvor børnene skiftevis sang solosange, fællessange og opførte scener fra historien.

Der var blandt andet en fin scene, hvor røverbanden havde »Store vaskedag«, og Ronjas mor tvang hele banden til at blive vasket.

Forkølet røverhøvding

Selv røverhøvdingen Mattis endte med at måtte en tur i baljen, selvom han forsøgte at slippe udenom:

- Jeg kan ikke tåle vand; så bliver jeg forkølet!

Stykket fungerede også godt, når alle børnene var på scenen og sang.

Og da alle til sidst med fuld begejstring sang en flot udgave af Ronja Røverdatter-sangen, kunne man se en forståelig stolthed og lettelse i øjnene på børnene, som har brugt de seneste måneder på at leve sig ind i Ronja Røverdatter-universet.