Hård metalfight: Herning-Ikast og Team Esbjerg delte i første bronzedyst

HIH-kvinderne overvandt chokstart og var på vinderkurs i Esbjerg, men matchen endte 29-29

22. maj 2021, 18.17

Herning-Ikasts Ingvild Bakkerud var stærkt skydende i lørdagens bronzekamp ude mod Team Esbjerg. Nordmanden nettede otte gange i Blue Water Dokken. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Skuffelsen over de missede DM-finaler fik ikke lov til at ødelægge underholdningen og intensiteten, da Herning-Ikast Håndbold lørdag aften kæmpede sig til en pointdeling i den første bronzekamp ude mod Team Esbjerg.

Foran 812 tilskuere i Blue Water Dokken i det vestjyske endte metaldysten 29-29 - efter en midtjysk pauseføring på 14-11.

HIH-kvindernes topscorer i Esbjerg, venstrebacken Ingvild Bakkerud, nettede otte gange. Nordmanden stod også for aftenens sidste træffer, da hun med blot 25 sekunder tilbage på haluret hamrede udligningen til 29-29 i kassen bag Esbjerg-keeper Rikke Poulsen.

25-årige Ingvild Bakkerud fik også en nøglerolle i en begivenhedsrig første halvleg, hvor gæsterne i den grad måtte igennem en voldsom tur i den følelsesmæssige rutsjebane.

Efter en frygtelig indledning, hvor HIH’erne brændte chancer på stribe og var bagud både 0-4, 2-7 og 4-8, fik udeholdet styr på skarpheden.

Det skyldtes ikke mindst en stærk præstation af målvogter Sabine Englert, og i takt med at den midtjyske defensiv fik bedre fat i Esbjerg-offensiven, lykkedes det også at finde ro og koncentration i udeholdets angrebsspil.

Mod slutningen af første halvleg kom Herning-Ikast endda i front med tre scoringer, ikke mindst med hjælp fra Bakkeruds højre næve. Bagspilleren stod således bag fire af HIH’s sidste seks scoringer inden pausen.

I begyndelsen af anden halvleg kom gæsterne dog atter under pres. Hjemmeholdet Team Esbjerg skruede op for kvaliteten - blandt andet via fire træffere fra klassestregen Ingvild Mortensen Ingstad. Samtidig havde midtjyderne fortsat problemer med at stoppe landsholdsbomberen Mette Tranborg, der scorede ni gange i den første bronzekamp.

HIH’erne bevarede føringer på et og to mål indtil der manglede 10 minutter. Dernæst fulgte en række fejl hos begge mandskaber, men selvom Esbjerg kom i front med 28-26 og 29-27 fightede udeholdet sig til et fortjent point mod sidste sæsons danske mestre.

»Retur-bronzekampen« mellem Herning-Ikast og Team Esbjerg spilles førstkommende tirsdag aften i IBF Arena i Ikast. Her kan et af holdene »nøjes« med at vinde for at sikre sig bronzemedaljerne.

I tilfælde af pointlighed efter matchen i Ikast, spilles en tredje og afgørende bronzeduel i Blue Water Dokken i Esbjerg mandag 31. maj.