Hjulmand udtager Nissen: Brandit på landsholdet

Den tidligere FCM-spiller Rasmus Nissen Kristensen er udtaget til det danske A-landshold. Det samme er blandt andre Mohamed Daramy fra FC København

25. august 2021, 06.00

Rasmus Nissen Kristensen (i.m.) er på kort tid blevet en nøglespiller hos Red Bull Salzburg. Den 24-årige midtjyde har spillet 71 kampe for de østrigske mestre, siden han ankom til klubben i sommeren 2019 . Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Rasmus Nissen Kristensen kan få debut på det danske A-landshold, når Kasper Hjulmands tropper møder Skotland, Færøerne og Israel i den forestående landsholdsperiode.

Den 24-årige højreback, der er født og opvokset i Brande, har gennem længere tid været stamspiller og leveret gode præstationer for Red Bull Salzburg, hvilket nu altså har banet vejen for en plads på landsholdet.

Landstræner Kasper Hjulmand udtog i dag 26 spillere til de tre kommende kampe i VM-kvalifikationen. Rasmus Nissen Kristensen er én af hele fem backer, der er udtaget.

Branditten spillede for FC Midtjylland fra 2012 til 2018 og opnåede 82 førsteholdskampe for "ulvene", inden han blev solgt til Ajax Amsterdam i januar 2018. Siden sommeren 2019 har han spillet for Red Bull Salzburg.

Rasmus Nissen Kristensen har spillet 45 ungdomslandskampe for Danmark.

Der er en nuværende FC Midtjylland-spiller i landsholdstruppen. Det er som ventet målmand Jonas Lössl, der er udtaget sammen med Kasper Schmeichel og Frederik Rønnow.

De tidligere FCM-spillere Simon Kjær og Joachim Andersen er også udtaget.

Det danske landshold får besøg af Skotland på onsdag i næste uge. Lørdag spiller Danmark på udebane mod Færøerne, inden Israel kommer på besøg i Parken tirsdag 7. september.

To FCM'ere på U21-landsholdet

Der er også midtjysk tilstedeværelse på det nye danske U21-landshold. Gustav Isaksen og Nikolas Dyhr er udtaget af den nye danske U21-landstræner Jesper Sørensen.

De kan se frem til en testkamp mod Grækenland i Gladsaxe på fredag i næste uge, inden holdet åbner EM-kvalifikationen 7. september på udebane mod Kasakhstan.

Der er udtaget 23 spillere til U21-landsholdet. I det nye kuld skal spillerne være født 1. januar 2020 eller senere.

10 af de udtagede spillere gør sig til dagligt i udlandet, mens 13 af spillerne spiller i danske klubber.