Magnus Cort ville prøve noget nyt med overraskelsesangreb

Med et par angreb på de sidste kilometer forsøgte Magnus Cort at reducere feltet før spurten.

Udgivet:19. august 2022, 18.30

Læsetid:2 minutter

Magnus Cort, der tidligere på ugen havde den grønne pointtrøje til låns, forsøgte sig med flere angreb på 4. etape.

/ Ritzau /

SKIVE På to af de første tre etaper har Magnus Cort forsøgt at blande sig i massespurterne. Og med en vis succes. Men på 4. etape af PostNord Danmark Rundt lancerede han en ny strategi.

I stedet for at bokse med de hurtigste sprintere angreb han to gange på sidste omgang i Skive.

Den tidligere Tour de France-vinder Geraint Thomas holdt dog danskeren i kort snor og halede ham ind for at forsvare holdkammeraten Magnus Sheffields førertrøje.

- Det var for at prøve noget nyt. Håbet var at komme væk i en lille gruppe, da vi gik ud på sidste omgang, og køre hjem. Men det lykkedes ikke, siger Cort.

På første forsøg lykkedes det faktisk at lave hul i feltet, men der blev igen samling på tropperne.

Det forhindrede dog ikke bornholmeren i at prøve igen.

- Jeg tænkte, at nu ville jeg lige prøve en gang til, selv om jeg vidste, det ville blive svært, for der var nogenlunde styr på det, siger Cort.

Thomas opdagede med det samme, at det var EF-danskeren, der var kørt væk. Med bare 16 sekunder mellem de to gange Magnus, Sheffield og Cort, måtte sidstnævnte ikke slippe væk.

- Da han kørte væk på bakken, handlede det bare om at følge efter og ikke lade ham få hul. Til sidst skulle feltet bare holde et godt tempo. Men han er deroppe i klassementet, så vi vil ikke give ham noget tid, siger Geraint Thomas.

Den erfarne waliser er selv nummer fire i klassementet, men han har nu indtaget rollen som hjælper.

- Magnus er vores bedste chance, så jeg er glad for at kunne hjælpe. Specielt når der er tale om en rytter som Magnus, som kører så godt, lyder det fra Ineos-rytteren.

PostNord Danmark Rundt bliver afgjort lørdag, når sidste etape køres fra Give til Vejle.

/ritzau/