VM-sølv til ISI-drenge: Kun tyskerne stod i vejen for guldet

14 drenge og 14 piger fra ISI - Idrætsefterskole har været i Serbien til VM i skolehåndbold

8. december 2021, 05.53

De 14 håndbolddrenge fra ISI - Idrætsefterskole ses her, efter de havde modtaget sølvmedaljerne i VM for skolehåndbold, som denne gang blev holdt i Serbien. Foto: Privatfoto

SPORT I 2008 vandt Danmark VM i skolehåndbold, repræsenteret af pigerne fra ISI - Idrætsefterskole.

For få dage siden var et drengehold, også fra ISI, snublende nær ved at gøre dem kunsten efter.

Men finalemodstanderen Tyskland var en tand for hård til de danske drenge.

Mens VM i 2008 foregik i Ikast, foregik VM denne gang i Serbiens hovedstad Beograd, og fra Ikast deltog to hold.

- Vi havde 14 drenge og 14 piger af sted. Alle er fra årgang 2005. Der var to trænere med hvert hold og en fysioterapeut. Vi rejste ud lørdag 27. november og rejste hjem søndag 5. december, fortæller Andreas Justesen, der er linjeansvarlig for drengehåndbold på ISI.

- Vi må sige, at vores drenge overraskede os. Ikke kun i forhold til resultatet, men også i deres tilgang til at deltage i en slutrunde. Stævnet er for årgangene 2003 til 2005, så mange af dem, vi spillede mod, var to år ældre. Set i det lys er vores andenplads endnu flottere. Så vidt vi ved, er det her det flotteste resultat opnået af et drengehold fra en dansk skole, siger Andreas Justesen.

Turneringen bød på møder med både Luxembourg, Rumænien og Egypten i de indledende runder, inden kvartfinalen mod Slovenien, som endte med en dansk sejr på 31-20.

- Der var vi virkelig skarpe, siger Andreas Justesen.

Så blev det til semifinale mod Frankrig.

- Ingen af os havde regnet med at nå så langt. Den vandt vi med 28-27. Vi førte 16-10 ved pausen. Det var det bedste, vi nogensinde har spillet med de drenge her. Outstanding niveau, lyder det med et stort smil fra Andreas Justesen.

Men den behagelige føring varede ikke ved, fortæller han.

- Jeg tror, at de franske spillere i pausen fik en opsang, som kun en fransk træner kan give. De kom ud med ild i øjnene og gik virkelig til den, så det blev et forfølgelsesløb gennem hele anden halvleg. Heldigvis vandt vi med ét mål.

Når skuffelsen lægger sig

De danske drenge gik stolte og glade på banen i finalen mod Tyskland.

Men her mødte de et hold, hvor hovedparten af spillerne var to år ældre og yderst velspillende.

- Tyskerne er bare langt bedre. Det er også det hold, som man dernede forventer skal vinde det tyske ungdomsmesterskab, siger Andreas Justesen.

Finalen endte med en tysk sejr på 31-14.

- Vores spillere var skuffede over at tabe. Mange mente, det var en dårlig kamp. Men reelt set var det nok bare de dygtige modstandere, der fik os til at se dårlige ud. Når vores drenge om noget tid er færdige med at være skuffede, så vil de se tilbage og være megastolte over deres præstation, siger Andreas Justesen.

Håndboldpigerne fra ISI spillede to puljekampe ved VM i skolehåndbold, men det blev desværre til to nederlag. Foto: Privatfoto