Spøgeri på den gamle skovridergård

Hyggelig uhygge på Vester Palsgaard Skovmuseum

Udgivet:30. oktober 2021, 08.44

Læsetid:1 minut

Atter i år er der halloween-arrangement på Vester Palsgaard Skovmuseum, hvor der er lagt op til spøgeri på den gamle skovridergaard. Foto: PR-foto

TEMA Når efteråret går på hæld og mørket sænker sig over skoven, er det endnu en gang tid til halloween på den gamle skovridergård. Lørdag 30. oktober er der således igen halloween på Vester Palsgaard Skovmuseum.

Lyset slukkes på hele museet, så medbring en lygte, og løs opgaverne undervejs, lyder det i en pressemeddelelse.

Dørene åbner sidst på eftermiddagen, mens det endnu er lidt lyst, men som aftenen falder på, vil museet henligge i mørke.

Deltagerne bliver budt velkommen på museet af den mystiske kone fra skoven. Hun vil sende gæsterne videre på det mørke museum. Undervejs skal man så løse opgaver om skovridergården og skoven. Selvlysende edderkopper vil vise vej.

Uhyggen breder sig. Hvad mon der venter i det næste rum?

- Vi har efterhånden fået skabt en god og uhyggelig tradition med halloween på museet. Vi sigter efter familierne med små børn, da vores arrangement ikke er alt for skræmmende, siger museumsinspektør Brit Vestergaard.

- Her er ingen zombier og blod. For børnehavebørn er det nok, at lyset er slukket, og de bevæger sig rundt i et hus, som de ikke kender.

- Og de kan se skygger og konturer af udstoppede dyr og genstande. Så der er alligevel et ukendt element for børnene. Det kan dog være, at de møder en uhyggelig person undervejs, men vi bestræber os på, at vi ikke skræmmer børnene alt for meget, forsikrer museumsinspektøren.

Forældre og bedsteforældre er også velkomne - det kan jo være rart at have en at holde i hånden.