Kunsten at trække folk til huse

De hvide vægge i Bordings Kirkehus er de næste tre måneder pyntet op med farverige og finurlige malerier

Udgivet:30. juli 2023, 06.00

Læsetid:4 minutter

Kunstner Louise Nordstrøm Hansen (t.v.) og Annie Bech Nielsen fra Bording Kirkes menighedsråd har i fællesskab hængt omkring 30 værker op i Kirkehuset. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

2 måneder siden

BORDING Et farverigt portræt af en smuk kvinde med langt hår i farverige og næsten neonagtige nuancer.

Det er det første øjebliksbillede.

Men dykker man et lag dybere i farveuniverset dukker nye opdagelser frem i form af alverdens dyr, der popper frem overalt i baggrunden.

Kirkehuset i Bording er i øjeblikket fyldt med farver fra Louise Nordstrøms Hansens penselstrøg.

Den sjællandske fuldtidskunstner har valgt at tage 30 af sine værker til det midtjyske, hvor de kan ses helt frem til oktober.

Lørdag var hun selv til stede i kirkehuset, hvor menighedsrådsmedlem Annie Bech Nielsen havde sørget for, at der både var kaffe og adskillige former for hjemmebag til at krydre de sanselige oplevelser.

- Da jeg kom i menighedsrådet for snart tre år siden, kunne jeg slet ikke arbejde med de hvide vægge. Så jeg besluttede, at vi en gang hver tredje måned skulle have en ny udstilling af billeder, fortæller Annie Bech Nielsen.

Ingen garantier

Indtil videre er hendes mission lykkedes. Senest ved at tilbyde vægpladsen i en gruppe på Facebook.

- Jeg skrev simpelthen bare, at vi havde hvide vægge, god plads, men ikke kunne tilbyde noget som helst for ulejligheden og slet ikke kunne garantere, at der var salg og dermed økonomi i at tage turen til Bording, siger menighedsrådsmedlemmet, som derfor er benovet over, at Louise Nordstrøm Hansen ad flere omgange har taget turen fra hovedstaden til Bording for at udstille sine billeder.

- Jeg vil gerne have mine billeder ud til så mange som muligt. Siden 2017 har jeg for alvor dykket ned i min kreativitet. Jeg har mine evner fra min mor, som jeg pludselig mistede, og derfor fik jeg et øget behov for at male. Jeg var ramt af sorg og havde brug for at dyrke noget af det, vi delte, forklarer Louise Nordstrøm Hansen, mens hun viser rundt blandt sine værker, der hænger overalt på de hvide vægge i kirkehuset på Klochsvej i Bording Kirkeby.

Louise Nordstrøm Hansen valgte at gå efter sin drøm og gå »all in«.

Det betyder, at hun i dag lever af sin kunst. Eller måske rettere forsøger at leve af den.

- Jeg er glad for, at jeg har en mand med en fast indtægt, men efterhånden begynder det da at løbe rundt, forklarer hun og afslører, at det er en drøm.

Ja-hatten på

- Jeg vil gerne vise mine børn, at det er ok at gå efter drømmen og satse alt. Det hjælper ikke noget at hænge fast i et hamsterhjul, hvis man ikke er glad. Jeg fik en brat opvågning, da jeg mistede min mor, og besluttede at stå af ræset og leve livet, mens jeg har det - i den korte og flygtige tid, vi får, siger Louise Nordstrøm Hansen næsten filosofisk.

Hun har et stort ønske om at udnytte den gave, som hun føler hun har arvet efter sin mor. Inspirationen finder hun mange steder.

- Musik, popart, naturen, den japanske tegnekultur Manga. Jeg arbejder primært hjemmefra, men kan godt lide at pakke mine ting og tage ud i naturen og bare sidde der med mine farver og lærreder. Det handler om at tage ja-hatten på. Se mulighederne og gribe dem, siger den 37-årige kunstner, der ikke har fortrudt beslutningen om at fordybe sig i sine kreative og maleriske evner.

Hun elsker at gøre alting selv og har siden beslutningen fundet nye måder at sælge sin kunst på. Hun har lavet plakater, der er nummererede og signeret. Men også smukke kunstkalendre, hvor en ny med stjernetegnene er på tegnebrættet.

- Jeg betragter mig selv som et både spirituelt, men også kompleks menneske, der hele tiden får nye input. Derfor er mine værker også meget forskellige. Jeg maler hele året rundt, så selv om mange har sommerferie i øjeblikket, så går kunsten aldrig på ferie. Jeg elsker at komme ud og vise mine ting, men også at møde nye mennesker og de samtaler, der naturligt opstår, siger Louise Nordstrøm Hansen.

Hendes meget farverige værker kan ses helt frem til 7. oktober.

Lørdag eftermiddag var der fernisering på den nye udstilling i Kirkehuset i Bording. Det var muligt at møde kunstneren bag de nye værker, men også at nyde eftermiddagskaffen med hjemmebag. Foto: Laila Kempel
Kunstneren Louise Nordstrøm Hansen har valgt at gøre sine kreative evner til en levevej. Hun får inspiration mange steder fra, og hendes penselstrøg kan gå i mange retninger, som det også ses på billederne her. Foto: Laila Kempel