Landsbyprisen går ikke til Gludsted

Udgivet:22. marts 2019, 14.57

Læsetid:1 minut

Gludsted var med i opløbet, men Landsbyprisen 2019 blev det ikke til. Foto: Privatfoto

Gludsted Det bliver ikke Gludsted i Ikast-Brande Kommune, der vinder Landsbyprisen 2019.

Fem uvildige eksperter har vurderet de otte kandidater, og anbefalingen er klar: På baggrund af et stærkt foreningsliv, utraditionelle tilgange til kultur- og landsbyliv og flotte resultater med udgangspunkt i lokalområdet bør prisen på 150.000 kroner tildeles Idom-Råsted i Holstebro Kommune.

- Det er selvfølgelig en markering af, at Idom-Råsted båret af stærkt lokalt engagement har formået ikke bare at fortsætte udviklingen, men at skabe markant ny udvikling gennem årene. Det ønsker vi at fremhæve og anerkende med Landsbyprisen, siger formand for regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V), i en pressemeddelelse.

Han understreger, at de otte kandidater til Landsbyprisen 2019 udgør et særdeles stærkt felt, og det bakkes op af ekspertpanelet. Efter første runde lå tre kandidater nemlig så tæt, at der måtte en ekstra vurdering til, før en vinder kunne udpeges. På baggrund af det tætte løb indstiller Udvalg for Regional Udvikling, at de to øvrige kandidater - Fjordklyngen i Viborg Kommune, og Knebel i Syddjurs Kommune - ekstraordinært hver tildeles 75.000 kroner.

Regionsrådet tager endelig stilling til uddelingen af Landsbyprisen 2019 på sit møde på onsdag.