Kummerlige forhold for Kaj Munk-mindestenen

Udgivet:25. januar 2017, 15.52

Læsetid:1 minut

Kaj Munks mindekors på Hørbylunde Bakke. Foto: Martin Ballund

Af Bente Lysgaard mikkelsen Emil Ernstsvej, Engesvang

LÆSERBREV Min mand og jeg har i flere år talt om, hvor kummerligt det så ud ved og omkring mindekorset, som markerer hvor Kaj Munk blev likvideret.

Der er ikke engang en lille plet med anemoner og da slet ikke den blå anemone ved korset.

Nu er det vist på tide, at Ikast-Brande Kommune løfter denne danske kulturarv til anstændig højde og giver området ved Kaj Munk-stenen et løft.

Jeg giver Peder Jørgensen evig ret, når han påpeger, at kommunen burde lave en tydelig skiltning, en parkeringsplads, samt en info-tavle ved mindestenen. Desuden bør pladsen ved korset indrettes, så det fremstår tydeligt for enhver, der besøger området, at her blev Kaj Munk myrdet.

Ikast-Brande Kommune er i øjeblikket meget optaget af byfornyelser i kommunen, hvilket vi som bosiddende i Ikast/Brande bør sætte pris på. Men...vi skal ikke glemme fortiden, og vi skal huske, at ære de døde og ikke mindst dem, som gjorde modstand overfor den tyske besættelsesmagt.

Den tyske besættelsesmagt fik som bekendt efter mordet på Kaj Munk en større modstand at mærke, hvilket eftertiden bør honorere.

Så Ikast-Brande Kommune: Ros til byfornyelse men husk også at vedligeholde og i dette tilfælde udbygge minderne fra fortiden.

Kaj Munk - stenen bør frem i lyset og ikke gemmes væk bag et bolværk, som det er tilfældet nu.