Musikliv igen i 2019 - trods en økonomisk udfordring

»Hullet« efter 2018 er på 200.000 kroner - men bestyrelsen arbejder benhårdt på at skaffe sponsorer nok til at kunne fortsætte

Udgivet:18. oktober 2018, 10.07

Læsetid:3 minutter

Steen Hebsgaard

5 år siden

IKAST Rygterne svirrer i byen - kommer der en festival til næste år?

Det gør der, kan Mediehuset Ikast-Brande afsløre.

Men det er en udfordring. For 2018 var ikke et godt år for Ikast Musikliv rent økonomisk.

- Det har givet os hovedpine hen over sommerferien for en stor del af bestyrelsen. Hvordan skulle vi redde os ud af den situation? Det er ikke sjovt at sidde med en følelse af, at vi har haft en fantastisk gennemførelse af to dages festival uden problemer rent arrangementsmæssigt, for efterfølgende at have et økonomisk hul på mere end 200.000. Skulle vi lukke og efterlade et hul - eller kunne vi gøre noget for at stable en fest på benene igen i 2019? Vi gør det sidste, siger Stephan Olesen, der er ny formand for Ikast Musikliv.

Bestyrelsesrokade i Musikliv

Robert Bagger, som er én af de oprindelige grundlæggere af Musikliv og formand i alle år, har efter mange år valgt at stoppe i Ikast Musikliv. Det samme gør Jens Ole Thorkildsen, der i mange år har været pladsansvarlig.

Nyudvalgt formand er Stephan Olesen, som har været med til at arrangere Musikliv siden 2004. Stephan har igennem årene beskæftiget sig primært med booking af bands.

Der er også kommet nye kræfter ind bestående af Torben Sørensen og Peder Ryltoft. Torben driver til dagligt virksomheden Screen Publisher og har påtaget sig rollen som sponsoransvarlig. Peder Ryltoft har i mange år været med til opbygning af Musiklivspladsen og træder ind i stedet for Jens Ole.

- Vi vil på bestyrelsens vegne gerne takke Robert og Jens Ole for den kæmpestore indsats, de har ydet gennem alle årene. De har i høj grad været med til at sætte dagsordenen for, hvordan festivalen har set ud, og det bliver da lidt mærkeligt at skulle holde festen uden dem til næste år, siger Stephan Olesen.

For ja - der bliver en fest igen til i 2019.

Bedre forhold for sponsorer

- På et møde i august besluttede vi, at vi havde én måned til at skaffe økonomisk opbakning til at kunne afholde festival i 2019. Vi har haft mange ideer oppe at vende og ét af de væsentligste punkter har været, hvordan vi kan profilere vores sponsorer bedre. Det betyder blandt andet, at der vil være meget mere synlighed på pladsen omkring dem, der gør det muligt at lave Musikliv. Vi tilbyder også, at virksomheder kan holde deres sommerfest i vores store telt og få opkaldt lounge, barer og sågar scenerne efter eget ønske. Vi etablerer et VIP område med spisning og fri bar.

Julegaven til virksomhedens ansatte kan også sikres med en Musikliv julegavekurv. Den indeholder to billetter til festivalen plus vin og snolder.

- Det er rent faktisk noget, som nogle virksomheder har efterspurgt, så det håber vi bliver taget godt i mod, siger den nye formand.

Vi er ikke i mål med økonomien endnu, men på baggrund af de forhåndstilbagemeldinger vi har fået, så tør vi godt fortsætte med at arrangere Musikliv i 2019.

Festival- og VIP-billetter med mad og fri bar er allerede nu sat til salg på hjemmesiden og prisen bliver ikke billigere - Tværtimod, så stiger prisen efter nytår.