Fem år i Ikast: Genbrug til børn gavner lokalt

Home-Start Genbrug har i fem år holdt til på Danmarksgade i Ikast

Udgivet:22. august 2019, 11.21

Læsetid:2 minutter

Home-Start genbrug fejrer de første fem år med kaffe på kanden og bamser til børnene. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist

4 år siden

IKAST Hos Home-Start Genbrug i Ikast markerer man 22. august de første fem år med kaffe på kanden, gratis bamser til børnene og udsalg.

Det er svært ikke at holde af Home-Start Genbrug. Det er et hyggeligt sted, der siden starten har holdt til på Danmarksgade 16B i Ikast.

Det er blevet et populært sted for børnefamilier og bedsteforældre fra lokalområdet.

En del af de faste kunder bor langt væk, men kommer trofast i butikken, hvor frivillige vælger at bruge deres tid på at betjene kunder, sortere indkomne sager, vaske tøj og sørge for, at butikken ser indbydende ud.

De frivillige gør en kæmpe indsats og nyder samtidig fællesskabet med hinanden og kunderne, som kommer i butikken.

Home-Start støtter pressede børnefamilier i Ikast-Brande, men skaber også et overskud som bruges til hjælpe lokale børnefamilier, som af forskellige årsager er pressede og har brug for et par hjælpende hænder.

Home-Start er en organisation af frivillige, som tilbyder venskab og praktisk hjælp til familier med mindst et barn under skolealderen. De frivillige kommer på et 20-timers kursus, hvor de blandt andet lærer om at indgå i en anden families liv.

Som udgangspunkt er den frivillige hos familien to timer om ugen i et halvt år eller mere, hvis der fortsat er behov for det. Det er den lokale koordinator, Hanne Hebsgaard, der sørger for at matche familie og familieven - og hun er med på sidelinjen i hele forløbet.

Formålet er at forebygge kriser og sammenbrud i småbørnsfamilier, og organisationen er uafhængig af religiøse, politiske og økonomiske interesser.

Home-Start er en privat organisation, som har været i Ikast-Brande i syv år.