Sløj præstation i egen hule: Ulvene tabte til Brøndby

FC Midtjylland leverede en tam præstation på en udsolgt hjemmebane og tabte 0-1 til Brøndby. Genoplev kampen i livebloggen

Udgivet:20. august 2023, 17.36

Læsetid:2 minutter

Brøndby-spillerne jubler over Nicolai Vallys' scoring til 1-0, mens Juninho og resten af Ulvene hænger med hovederne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Sæsonens første pointtab på MCH Arena blev søndag aften en realitet for FC Midtjylland.

Ulvene tabte 0-1 til Brøndby foran 10.522 tilskuere i Herning.

Inden kampen var der ellers lagt op til en festdag. FC Midtjylland hyldede sin tidligere hovedaktionær, Matthew Benham, på græstæppet og optog ham som æresmedlem i klubben. På lægterne var også den nye hovedaktionær, Anders Holch Povlsen, mødt op til kampen.

Men på banen blev Nicolai Vallys matchvinder for gæsterne fra den københavnske vestegn. Otte minutter før tid sendte Brøndby et indlæg mod bagrummet i feltet, hvor Charles Rigon Matos alt for let lod sig tørre af Marko Divkovic, der satte Vallys op til scoring fra tæt hold.

Det virkede ellers til, at begge hold - og størstedelen af publikum - havde indstillet sig på en nulløsning i minutterne før scoringen. Ingen af holdene satsede ret meget - det var defensiven først.

Taktisk låst affære

Allerede fra kampens start var det tydeligt, at Brøndby, der har fået en lunken start på superligasæsonen, fortrinsvis ville spille på omstillinger og holde tæt i geledderne. Det lykkedes de også fint med. FC Midtjylland formåede ikke at skabe alverden.

Ni minutter før pausen kunne Thomas Thomasbergs tropper dog være kommet i front. Efter en vundet midtjysk hovedstødsduel gled Brøndbys Henrik Heggheim og Charles Rigon Matos fik frit løb ind i feltet, hvor han lagde bolden på tværs til Franculino Djú. Teenageren manglede dog et par centimeter i at få ordentlig træf på bolden og trykke den over stregen.

FCM kunne også være kommet i front seks minutter efter pausen, da Aral Simsir ramte overliggeren.

Brøndby havde også enkelte tilbud. Men én stor fodboldoplevelse blev det aldrig.

Det kan gæsterne dog være ligeglade med nu. De tog sejren med hjem, og Brøndby overhalede dermed FCM i superliga-stillingen. Brøndby er nu nummer tre og FCM nummer fire - begge med ni point for fem kampe.

Herunder kan du genopleve kampen, som den udspillede sig i Ritzaus liveblog: