Ikast-Brande vaccinerer fra i morgen

Netop nu er de første doser vaccine mod coronavirus på vej til Ikast-Brande Kommune. I morgen vil den første borger modtage et stik

30. december 2020, 09.40

I morgen bliver de første borgere i Ikast-Brande Kommune vaccineret mod coronavirus. Foto: Dado Ruvic/Reuters

IKAST-BRANDE Det er en glad kommunaldirektør, som på årets næstsidste dag kan melde ud, hvornår Ikast-Brande Kommune kan begynde at vaccinere. Netop nu er vaccinen på vej, og første vaccination finder sted allerede i morgen, oplyser Flemming Storgaard til Ikast Avis.

- Det bliver plejecentret Rolighedsparken, som i morgen bliver de første til at få vaccinen, lyder det fra Flemming Storgaard, som naturligvis er begejstret over nu at få begyndt på vaccinationerne.

Ved ikke med runde to

Ved vaccination mod coronavirus får borgeren i alt to stik med vaccine, men det er endnu for tidligt at sige, hvornår borgerne kan forvente anden del, som dermed fuldender vaccinationen.

- Vi ved kun, at det bliver inden for tre til fire uger, men vi afventer yderligere information, siger Flemming Storgaard.

Her henviser kommunaldirektøren til Styrelsen for Patientsikkerhed, som sammen med regionerne står for informationen til kommunerne, og som ligeledes laver vurderingen af, hvilke borgere der først skal vaccineres.

Fortsætter efter nytår

I morgen bliver også Højris Have og Grønneparken vaccineret, mens de øvrige vaccinationer fortsætter efter nytår på kommunens plejecentre.

2. januar kommer turen til Kærmindeparken, Rehabiliteringscenter Ikast-Brande og 3. januar er det Plejecenter Engparken i Brande, Bøgildlund, Plejecenter Solbakken i Ejstrupholm og plejecenter Østervang i Klovborg.

Flemming Storgaard ved endnu ikke, hvornår kommunens øvrige borgere kan forvente at blive vaccineret, men som i resten af landet er det de mest udsatte, der står forrest i køen.