Læserbrev: Vil vi kulturen i Ikast-Brande?

16. februar 2021, 11.29

Inge Dinis, byrådsmedlem for socialdemokratiet i Ikast-Brande Kommune. Foto: Henrik Ole Jensen

LÆSERBREV I Ikast-Brande Kommune har vi masser af vildt interessante og inspirerende kulturtilbud.

Vi har faktisk rigtig meget kultur for meget få midler.

For nylig fik kulturområdet lidt spalteplads i Herning Folkeblad, da Johs. Poulsen var ude at påpege, at han hellere ville være nabo til Holstebro end Ikast-Brande netop på grund af kulturbudgettet.

I parentes bemærket, mener jeg modsat, at vi skal være gode til udnytte hinandens kulturtilbud.

Personligt er jeg stolt af at bo i Ikast-Brande Kommune, hvor vi ovenikøbet er meget tæt på kulturtilbuddene i Silkeborg, Herning, Holstebro eller Århus.

Her i kommunen har vi frivillige ud over alle grænser. Vores foreningsliv, som lige nu nærmest er lukket ned, kæmper hver eneste dag.

Frivillige bestyrelsesmedlemmer og dem, der er på gulvet, tager dagligt en tørn for eksempel med servering i Bakkehuset, garderobedamen i Remisen, instruktøren i sjip i Nørre Snede, turguiden på Harrild Hede, museums frivillige ved eksempelvis Klosterlund og Vester Palsgård. »You name it«.

»Kultur er, hvor du er« er vores kultur-slogan i Ikast-Brande.

Urban Street Zone er et af de nyeste kulturtilbud i Ikast-Brande.

Denne kulturinstitution kan også på sigt være med til at sætte Ikast-Brande på landkortet. Spørgsmålet fra mig på seneste Folkeoplysningsudvalgsmøde var dog: »Hører det til som forening, eller skal denne institution ophøjes til et markedsføringsprojekt for Ikast-Brande?« Derfor har jeg bedt om at få det på det næste Økonomiudvalgsmødes dagsorden.

Kulturpolitik er efter min mening også bosætnings- og erhvervspolitik.

Socialdemokratiet ønskede et større budget for kulturområdet end det vedtagne, og vi har faktisk penge dertil: det er et spørgsmål om prioritering.