Sanger fra Ikast stormer videre i »Danmark har talent«

19-årige Sara Krone fra Ikast er videre til liveshowene i talentkonkurrencen »Danmark har talent« på TV 2

Udgivet:25. februar 2017, 08.02

Læsetid:2 minutter

Sara Krone er gået videre til liveshowene i »Danmark har talent«. Foto: Henrik Ole Jensen

Marianne R. Eskildsen
Journalist| mre@herningfolkeblad.dk

Ikast De fire dommere i talentkonkurrencen »Danmark har talent« på TV 2 har nu været igennem den hårde udvælgelsesproces til de fem semifinaler. Sara Krone fra Ikast, som vi portrætterede i Herning Folkeblad lørdag 11. februar, er et af de 35 talenter, der er gået videre.

Det kunne man se i lørdagens udgave af programmet, hvor dommerne satte navn på de deltagere, der skal med i liveshowene.

Men Sara Krone fik allerede besked om, at hun var gået videre i sommer, hvor auditionoptagelserne fandt sted på Folketeatret i København.

Efter sin audition fik hun at vide, at hun var gået videre til selve udvælgelsesprocessen, som man altså kunne se i tv i lørdags.

Men hun måtte gå nogle uger i spænding, inden hun fik at vide, at hun var gået videre til liveshowene.

På det tidspunkt var hun i fuld gang med at øve til sin rolle som dragen i musicalen »Shrek« i Herning Kongrescenter.

Skræk før Shrek

Det var dagen efter premieren på »Shrek« 6. oktober 2016. Sara Krone var blevet lettere beruset på premiereaftenen, men hun havde det fint, og hun var totalt klar til at gå på scenen igen.

Men kort før forestillingen skulle begynde, kom instruktør Kim Harris hen til hende, og med gravalvorlig mine overrakte han hende en konvolut med ordene: »Bare læs hvad der står«.

Sara Krone var sikker på, at det handlede om, at hun havde været beruset aftenen før, og at hun nu ville få besked på at give sin rolle til en anden og gå i garderoben for at pakke sine ting og tage hjem.

- Jeg åbnede brevet. Kiggede, og lukkede igen. Jeg kunne slet ikke forholde mig til, hvad der stod. Så sagde instruktøren det højt, og alle klappede, fortæller Sara Krone.

Seerne bestemmer

Den første af de fem semifinaler og altså det første liveshow vises i tv 4. marts. Sara Krone kan ses igen 25. marts.

I resten af konkurrencen er det seerne og ikke dommerne, der bestemmer, hvem der går videre.

De to ud af syv optrædener, som får flest stemmer i hvert liveshow, fortsætter til den store finale i »Danmark har talent«.