Dieselolie i grøften: Lastbil i solouheld på Brandevej

Udgivet:12. maj 2022, 09.55

Læsetid:1 minut

Det så dramatisk ud, da en lastbil med hænger havnede i grøften på Brandevej nær Ikast. Foto: Flemming Thulstrup

IKAST Brand & Redning MidtVest rykkede onsdag kort efter klokken 12 ud til et solouheld på Brandevej fire kilometer udenfor Ikast. En lastbilchauffør havde mistet kontrollen over lastbilen og endte herefter i grøften. Ingen kom til skade ved uheldet, men hændelsen medførte, hvad indsatsleder Leon Nielsen kalder en mulig »mindre forurening«.

- Lastbilen kørte med en anhænger med fiskefoder, og på en måde mistede lastbilchaufføren kontrollen over køretøjet og endte i grøften med både lastbil og anhængeren, fortæller Leon Nielsen.

Han tilføjer, at den ene af to dieselolietanke blev revet løs ved uheldet.

- Vi har været ude for at samle det op, så vi undgår en mulig forurening. Vi har taget, hvad vi kunne få øje på, men miljøvagten kommer efterfølgende for at sikre, at der ikke ligger dieselolieudslip omkring uheldsstedet, siger Leon Nielsen.

- Det ser mere dramatisk ud med en lastbil i grøften, end det var, og der var styr på situationen, tilføjer indsatslederen.

Uheldet skabte næsten med det samme en flaskehals på den trafikerede Brandevej. Den ene kørebane var spærret, så politiet var ude for at regulere trafikken.

Den ene kørebane var spærret i timevis på grund af den havarerede lastbil, så politiet måtte dirigere trafikken. Foto: Flemming Thulstrup