Kordegn på kontoret

Eva Simonsen fra Kragelund er begyndt som medarbejder ved Engesvang Kirke

Udgivet:26. maj 2022, 14.45

Læsetid:2 minutter

Eva Simonsen klar til nye udfordringer ved Engesvang Kirke. Foto: Privatfoto

KIRKEKONTORET Der er igen en medarbejder på kirkekontoret i Engesvang Sognehus. Ikke hver dag, og ikke hele dagen, men flere gange om ugen.

Det er 58-årige Eva Simonsen fra Kragelund, der nu hjælper til med flere forskellige opgaver i og omkring Engesvang Kirke.

- De har besluttet at kalde mig kordegn, men jeg får en masse forskellige mindre administrative opgaver, foruden jeg har lidt rengøring – og så er jeg fast vikar for den kombinerede kirketjener og kirkesanger. Derudover er jeg her kun på deltid, siger Eva Simonsen om sit nye job ved Engesvang Kirke.

På grund af sygdom har hun fået ret til fleksjob, så den nye kirketjener kan arbejde det antal timer om ugen, hun kan holde til.

- Oprindeligt er jeg uddannet folkeskolelærer. Og jeg har også arbejdet som folkeskolelærer i Kragelund, men jeg har hovedsageligt arbejdet indenfor specialundervisning, primært ordblindeområdet.

Socialt arbejde

Umiddelbart efter læreruddannelsen kastede hun sig ud i noget helt andet, nemlig som leder af en af KFUM Sociale Arbejdes sociale cafeer, Parasollen, i Viby. Den stilling havde hun i seks år.

- Det ligger dybt i mig, at jeg gerne vil gøre noget for samfundets udstødte. Jeg vil gerne gøre livet lettere for dem, som har det skidt, siger Eva Simonsen og fortsætter:

- Men jeg har også lavet meget andet. Jeg har blandt andet været sognemedhjælper i Balle. Det kirkelige arbejde, synes jeg, er spændende. Jeg holder af Folkekirken, og jeg har da også prøvet at sidde i menighedsrådet.

I fritiden holder hun af at gå og cykle, men hun bruger også tid som frivillig besøgsvært i herberget ved Kragelund Kirke, hun arrangerer højskoleeftermiddage i Kragelund, og hun synger i Midtjysk Kammerkor i Viborg.

Da hendes arbejdsopgaver ved Engesvang Kirke er meget forskellige, har hun ikke fast arbejdstid, men det er primært nogle formiddage, hun laver kontorarbejde i sognehuset i Engesvang, men man kan også nogle gange opleve hende som kirkesanger ved gudstjenester, bisættelser og lignende.