Et vigtigt fællesskab til julemarked

30. november 2021, 07.52

Julemarkedet på Ruskjærholm vender tilbage 4.-5. december. Overskuddet går ubeskåret til Ruskjærholm og til aktiviteter for kræftberørte i Ikast-Brande Kommune. Foto: Henrik Ole Jensen

MARKED 4-5. december sker det igen: Julemarkedet på Ruskjærholm vender tilbage,

I 2020 blev julemarkedet aflyst som så meget andet. Ikke desto mindre holdt hele området sammen og samlede en masse penge ind, til trods for at markedet slet ikke fandt sted. Meget afgørende - for kræft holder ikke pause - selv ikke under en pandemi.

- Overskuddet, vi kan skabe på vores julemarked, lever vi af lokalt. Det har stor betydning for alt det, vi laver - som patienter og pårørende har glæde af.

Ordene kommer fra lokalformand Inger Lise Katballe. Hun glæder sig over, at det nu igen er muligt at holde julemarked på Ruskjærholm.

- Vi glæder os meget. Vi har altid vidst, at vi har et stærkt fællesskab i Ikast-Brande, og det kom til udtryk under pandemien, men også efter. Eksemplvis til vores jubilæumsfest i begyndelsen af september, hvor 100 mennesker mødte op. Derfor håber vi naturligvis også på en god opbakning til julemarkedet. De besøgende plejer at være ganske købelystne, og ofte har forældre eller bedsteforældre medbragt et beløb, som børnene får lov at bruge i vores tombola. Det er altid en dejlig oplevelse at se begejstringen i børnenes øjne, lyder det fra Inger-Lise Katballe.

Juletræssalg og julestue

Igen i år kan børnene udforske nissestien, møde julemanden, forsøge sig med hesteridning - og så skal den store tombola naturligvis opleves.

På pladsen kan man som besøgende købe juletræer, juledekorationer til duften af gløgg og æbleskiver.

- Vi har et bredt udvalg af mad og drikke. Derudover kan man også købe frankfurtere med bløde løg, kaffe, te og kakao samt risalamande, indskyder Inger-Lise Katballe.

Hun tilføjer videre, at lokalforeningen naturligvis tager højde for de gældende corona-tiltag, som måtte gælde næste weekend.