Rift om opera-oplevelser

10. november 2020, 20.06

Jonathan Koppel og Sibylle Glosted som Teodor og Sophie i forestillingen Operakarrusellen, der kommer til Bakkehuset i Ikast og Nørre Snede Skole. Foto: privat

IKAST-BRANDE Operaen i Midten, egnsteater i de fire kommuner Ikast-Brande, Herning, Holstebro og Struer, kommer efterårsbesøg her i kommunen.

Det sker med i alt fire koncerter: I Bakkehuset 12. november og herefter til endnu tre lukkede forestillinger for skoleelever i henholdsvis Bakkehuset og to forestillinger på Nørre Snede Skole 13. november.

Indtil videre har Operakarrusellen har været en stor succes. Alene i Holstebro Kommune var der venteliste på knap 300 elever for at komme ind at se forestilligen.

- Det er med glæde, at vi konstaterer, at flere elever vil opleve vores forestillinger, siger operachef Flemming Vistisen, Operaen i Midten.

I Herning var Operakarrusellen blandt andet del af Herning Opera Festival i august:

- Det var tydeligt, at eleverne var opslugte, sådan som de kunne sidde stille i en hel time. Nogle af dem sad endda og hoppede på stolene af begejstring, siger Majken Agerbo fra Åben Skole i Herning.

Opera med tryllestav

Forestillingen foregår på et operamuseum, hvor den excentriske museumsinspektør er stolt over alt, hvad hans museum rummer: Fra Mozart til Puccini, fra Phantom til The Opera og fra det dybe D til høje C. Direktøren svinger sin magiske tryllestav over sangstemmerne, der akkompagneres af en trofast tjener. Indtil det hele ændrer sig...

Mottoet for Operaen i Midten er »opera for alle«, og egnsteatret optræder for publikum i alle aldre, men arbejder også med at involvere børn og unge i klassisk musikdramatik.