To årtier som selvstændig: - Det er jeg faktisk rigtigt stolt af

Elexperten kan i år fejre 20-års-jubilæum. Det har været to årtier, hvor Ikast-virksomheden har vækstet på alle parametre

22. november 2021, 07.29

Jan Møller, som er indehaver og grundlægger af Elexperten i Ikast, fylder 50 år. Han kan samtidigt fejre sine første to årtier som selvstændig, efter han i 2001 startede eget firma.Foto: Privatfoto

JUBILÆUM Der har aldrig været det mindste tvivl. Jan Møller, som er indehaver og grundlægger af Elexperten i Ikast, har altid villet være selvstændig.

Det har han nu været igennem to årtier, efter han i foråret 2001 startede el-virksomheden.

- Det er jeg faktisk rigtigt stolt af - også når man tænker på, at der undervejs har været en finanskrise, som vi kom godt igennem, siger Jan Møller.

Han startede firmaet selv og havde en enkelt svend, indtil de løbende kom op på en håndfuld medarbejdere.

- Alt gik godt i Danmark, da jeg startede firmaet, så forudsætninger for at starte selv var i orden. Jeg kom ind på det rigtige tidspunkt, siger Jan Møller.

Det kørte derudad i en håndfuld år, hvor han købte Hardys Elservice og dermed fik fordoblet medarbejderstaben. Firmaet rykkede også i større lokaler, så der var plads til væksten.

- Alt kørte bare, og jeg havde lige købt de nye lokaler på Lene Haus Vej. Og så kommer skraldet med finanskrisen, fortæller Jan Møller, som måtte afskedige fem medarbejdere.

Han var samtidigt rundt og stemme dørklokker for at lande aftaler, der kunne sikre sorte tal på bundlinjen.

Dermed kan han i dag tænke tilbage på finanskrisen, som en tid, hvor der ikke var meget at lave, men firmaet kom fint igennem krisen.

Ejer-cirklen er fuldendt

Siden da er det kun gået en vej. Elexperten har vækstet på alle parametre, hvilket blandt andet har medført to Gazellepriser til Ikast-firmaet.

Mens Jan Møller som en start havde 130 kvadratmeter, råder han nu over 460 kvadratmeter på Industrivej. Ligeledes er der en Herning-afdeling, efter man købte Lind Elteknik i 2018.

- Jeg mødte på et tidspunkt en klog mand, der sagde, at det koster penge at tjene penge. Du er nødt til at lave nogle investeringer, og det har jeg gjort, siger Jan Møller.

I takt med væksten har det været oplagt at udvide ejerkredsen og fordele ansvaret. I 2017 blev Kim Andersen dermed en del af ejerkredsen, mens Danni Johansen kom med ombord i år.

- Det afslutter ligesom cirklen - det er fantastisk at være flere om det. Vi har lavet en struktur, hvor Kim står for alt boligbyggeri, Danni står for renovering, og jeg står for de store projekter, siger Jan Møller.

Han pointerer, at strukturen samtidigt skal frigive tid til at pleje kunderelationerne, da det altid har været vigtigt for ham.

Travlhed i firmaet

Men han skal helst have rigeligt at se til - hele tiden. Det befinder han sig nemlig bedst i.

- Jeg har det bedst, hvis jeg føler mig lidt bagud, når jeg møder ind på arbejde, siger han og understreger, at kollegaerne mener, at han har »et sindssygt drive«.

En egenskab, som har været god at have under corona, hvor der har været meget at lave.

- Der var en uvished i marts og april sidste år, så der stod det ret stille, men ellers har vi rendt rundt, siger Jan Møller.

Og det er ikke kun i lokalområdet, Elexperten har rigeligt at se til. Virksomheden er både i gang på Sjælland, i Viby - og ja, lige ovre på den anden side af vejen, hvor de laver alt el-arbejde for Society of Lifestyle.

De mange opgaver giver plus på bundlinjen, lyder det.

- Jeg har aldrig haft underskud - jeg er stolt af at køre 20 år med sorte tal, siger han og uddyber, at omsætningen det første år var 1,2 millioner kroner, mens firmaet i år omsætter for over 30 millioner kroner.

På fredag skal firmaet fejre 20års-jubilæum, mens Jan Møller i samme anledning fejrer sin 50års-fødselsdag. Men selvom grundlæggeren pointerer, at han skal »passe på sig selv, nu hvor han er ved at blive gammel«, regner han stærkt med, at han går efter de 25 år.

- Måske også de 30, siger han med et smil.