Giv dig selv en oplevelse: Bliv frivillig på sommerlejr for udsatte børn og unge

Ungdommens Røde Kors efterlyser hjælpere til ferielejre

17. februar 2021, 09.19

ENGESVANG Ungdommens Røde Kors mangler unge frivillige i Midtjylland, der vil være med til at give den bedste sommerferie til en gruppe børn, som har brug for en pause fra hverdagen.

Bare én uge af din sommerferie. Så lidt skal der til for at give udsatte børn og unge verdens bedste ferie. Lige nu mangler Ungdommens Røde Kors frivillige til to ferielejre i Engesvang og Ulstrup.

Fælles for børnene er, at deres sommerferie ikke er lig med rejser og forkælelse i lange baner. Det er børn, der fortjener en ferie og et pusterum fra en hård hverdag, men hvis forældre ikke altid har overskuddet til at give dem en. Det kan være på grund af fattigdom, sygdom eller andre sociale udfordringer i familien.

Hos Ungdommens Røde Kors oplever man, at coronakrisen har ramt familierne og dermed børnene hårdere end mange andre. Krisen gør, at flere børn har ekstra behov for at komme af sted, mener Troels Boldt Rømer, der er landsforperson i Ungdommens Røde Kors.

Rollemodeller

- Mens fritidsaktiviteter og skoler har været lukket ned, er det gået hårdest ud over de børn, der i forvejen har det svært. De børn, der kommer på vores ferielejre, har manglet et pusterum fra en hård hverdag i familier med store sociale udfordringer, siger han.

Derfor efterlyser ungdomsorganisationen unge frivillige, der vil være hjælpere på en lejr i sommerferien.

- Som frivillig kommer du til at gøre en enorm forskel for børnene. Du er med til at give dem den bedste uge, hvor de får den opmærksomhed og de positive oplevelser, de har manglet i mange måneder nu. Den uge kan forandre deres fremtid, når de får succesoplevelser og gode rollemodeller, siger Troels Boldt Rømer.

Ferielejrene er også er en stor oplevelse for de frivillige, som får et frikvarter fra voksenlivet. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Man kan bygge sæbekassebiler, lege vandkamp, lave »ulækre madder« i køkkenet og tage del i et børneunivers på en unik måde.

Ungdommens Røde Kors har siden 1964 årligt inviteret udsatte børn og unge på sommerferie. I år holdes der 22 ferielejre med 1400 deltagende børn og unge.

Påruplejren ved Engesvang ligger i uge 29 og Bølgelejren i Ulstrup i uge 30.