Turistforening vil lukke

Foreningens bestyrelse har taget første skridt mod lukning

2. december 2018, 06.50

Formanden for Ikast-Brande Turistforening Lars Andresen deler stemmesedeler ud til den første af to ekstraordinære generalforsamlinger. Med en besparelse på 500.000 kroner i det kommunale tilskud er det ikke længere muligt at drive foreningen, og bestyrelsen fik opbakningen til at nedlægge sig selv. Foto: Laila Kempel

IKAST-Brande En rig onkel, der havde mindst trehundrede tusinde kroner i baglommen var det sidste håb for bestyrelsen i Ikast-Brande Turistforening, der tirsdag aften tog det første skridt i retningen af at opløse foreningen.

De knap 20 fremmødte medlemmer af foreningen valgte nemlig at stemme ja til bestyrelsens forslag om at nedlægge sig selv.

Årsagen er, at politikerne i Ikast-Brande Kommune har valgt at finde 500.000 kroner af de kommunale besparelser på Turistforeningens tilskud.

- Vi skal spare på lige fod med andre steder. Men 500.000 kroner er ude af proportioner. Vi kunne godt leve med beløb lig med de tidligere nedsættelser på 100.000 - og 150.000 kroner. Politikernes beslutning betyder, at kassen er tom midt i 2019. Det kan vi som bestyrelse ikke sidde overhørigt, og vi må derfor anbefale at stemme ja til, at vi per 31. maj ophører med aktiviteterne, sagde formanden for Ikast-Brande Turistforeningen, Lars Andresen.

De 19 stemmeberettigede var i debatten forud for afstemningen rystede, uforstående og helt målløse over, at medlemmerne af byrådet havde taget den fatale beslutning og var enig i bestyrelsens oplæg om at nedlægge sig selv.

14 stemte nemlig ja til bestyrelsens oplæg, to var blanke og tre stemte nej til forslaget.

Det betyder, at foreningen går i gang med en proces og indkalder til den anden ekstraordinære generalforsamling den 7. januar. Stemmer halvdelen af de fremmødte igen ja til bestyrelsens forslag er det faktuelt, at Ikast-Brande Turistforening har nedlagt sig selv.

Læse mere i Herning Folkeblad i dag.