Japansk milliardær sender kpop-stjerne i kredsløb om månen

Kpop-stjerne TOP og dj Steve Aoki bliver blandt dem, som får pladser på Elon Musks rumraket.

Udgivet:09. december 2022, 04.19

Læsetid:2 minutter

/ Ritzau /

1 år siden

TOKYO Det bliver en stjernespækket besætning, som efter planen skal sættes på en rumraket og skydes afsted på en tur rundt om månen tidligst næste år.

Den japanske milliardær Yusaku Maezawa, som har købt samtlige pladser på en af Elon Musks SpaceX-rumskibe, afslører fredag lokal tid, at den amerikanske dj Steve Aoki og kpop-stjernen TOP får to pladser på missionen.

Missionen rundt om månen har været i støbeskeen siden 2018 og kommer, efter at Maezawa fik sin egen tur i rummet, da han besøgte Den Internationale Rumstation (ISS) i 2021.

Yusaku Maezawa, som offentliggjorde valget af Aoki og TOP på Twitter, skal også selv med på missionen.

TOP, som har det borgerlige navn Choi Seung-hyun og er kendt fra den populære kpop-gruppe Big Bang, siger i en video på sociale medier, at valget af ham er en stor ære.

- Jeg er utrolig stolt og føler et stort ansvar i forbindelse med, at jeg bliver den første civile koreaner, der kommer til månen, siger han.

Rummissionen arrangeres af SpaceX, som er en af rigmanden Elon Musks virksomheder.

Besætningen består ud over Yusaku Maezawa selv, Steve Aoki og TOP af personer, som den japanske milliardær har fundet på Twitter.

Den omfatter også den tjekkiske fotograf Yemi A.D. Også den irske dokumentarist og fotograf Rhiannon Adam er blandt de udvalgte. Japaneren har også valgt Tim Dodd, en amerikansk youtuber, som går under navnet "Everyday Astronaut".

Britiske Karim Iliya, en fotograf, skal også med på missionen. Også en indisk skuespiller ved navn Dev Joshi skal med. En amerikansk mand, Brendan Hall, har også fået en plads.

Maezawa har desuden udnævnt to reservebesætningsmedlemmer. De er den tidligere professionelle snowboarder Kaitlyn Farrington fra USA og den japanske danser Miyu.

/ritzau/Reuters