Korrespondent gæster biblioteket

Korrespondent Simi Jan fra TV 2 gæster Ikast i slutningen af måneden

13. januar 2022, 07.04

Simi Jan fortæller på Ikast Bibliotek blandt andet om Kabuls fald. Foto: PR Foto

FOREDRAG Hun er kendt fra tv, hvor hun fra verdens brændpunkter og særligt fra Afghanistan har givet danskerne både indblik og forståelse.

Simi Jan giver 27. januar i et foredrag på Ikast Bibliotek et enestående indblik i livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden.

»Kom og hør de historier, som ikke blev vist på tv«, skriver Ikast Bibliotek i en pressemeddelelse.

Helt tæt på kaos

Den dag Taliban indtog Kabul, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme direkte fra Kabul for at berette om historien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly der kom ind i byen. For da alle begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted.

De kommende dage var Simi Jan som en af få internationale journalister - og den eneste danske - helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Det skete blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker heriblandt 13 amerikanske marinesoldater netop der, hvor hun havde befundet sig hver dag.

Personlige beretninger

Ved foredraget kan gæsterne høre Simi Jans barske og personlige beretning fra frontlinjen. Arrangementet finder sted i samarbejde med FOF.

Simi Jan er mangeårig korrespondent for TV 2 Nyhederne i Mellemøsten og har i en årrække boet i Pakistan og Afghanistan. Hun har desuden arbejdet for Politiken, DR og BBC. Simi Jan har også været aktuel i TV 2’s dokumentarserie »Korrespondenterne«, ligesom hun har udgivet bogen »Til te hos Taleban«.

Simi Jan har vundet flere prestigefyldte priser for sit modige arbejde som korrespondent.