Faurholt Kirke tilbyder stilhed

Udgivet:12. september 2022, 11.49

Læsetid:1 minut

Faurholt Kirke. Foto: Henrik Ole Jensen

1 år siden

STILHED Som et nyt tiltag i Faurholt Kirke holdes der stillegudstjenester hver anden måned. Første stillegudstjeneste bliver torsdag 15. september om aftenen.

Stillegudstjenesterne kan betragtes som et afbræk i en hektisk hverdag.

- Kirken er ofte åben, og er i hverdagen et stille sted. Men stilheden kan også blive larmende, skriver sognepræst Kent K. Andersen i en pressemeddelelse.

- Gudstjenesterne er en hjælp til at lede ind i stilheden, hvor der er tid til at stoppe op, og lytte i stedet for at tale, hvile i stedet for at være aktiv og stoppe op og være opmærksom på andet end madpakker, arbejde og verden omkring os.

Gudstjenesterne vil variere i indhold, men vil indeholde en kort andagt, lystænding og af og til musik eller sange. Det vil være muligt at blive hjulpet ind i stilhed og bøn, og det bliver også op til en selv, hvor aktiv eller passiv man ønsker at være i gudstjenesten.

Når kirken tilbyder stilhed, er det ikke lig med tavshed.

- Stilheden er til for at få ro på kroppen og hovedet, for Gud vil gerne tale til os mennesker. Ofte kan vi dog have så travlt, at det bliver vanskeligt at høre noget, eller have tid til at få det hele med. Så kan man jo spørge, om ikke man kunne sidde derhjemme i stilhed? Det kunne man vel godt, men spørgsmålet er, om vi gør det, og hvor vort fokus bliver rettet hen? Med stillegudstjenesterne i kirken kommer der ikke forstyrrelser fra hverken telefon eller vasketøj. Det er en mulighed for at komme tættere på Gud og dermed også sig selv, siger Kent. K. Andersen.