Lokal optiker-duo ekspanderer

Claus Honorè og Ulrik Thrane åbner butik nummer 13 i Skanderborg

Udgivet:03. januar 2023, 15.00

Læsetid:2 minutter

Foto: Privat foto

5 måneder siden

IKAST-BORDING Ved årsskiftet overtog de to lokalt kendte optikere Claus Honorè fra Herning og Ulrik Gervin Thrane fra Bjerringbro, deres butik nummer 13.

Makkerparret skriver i en pressemeddelelse, at de sammen har købt den fem år gamle specialforretning Skanderborg Optik på Adelgade af Morten Birch Jensen.

Efter ombygning og facadeændring kommer den til at indgå i den minikæde i Thiele-kæden som de to optikere, der begge har startet karrieren i Ikast, har bygget op på en halv snes år.

- Vi kører med samme gennemprøvede model, som vi har anvendt ti gange tidligere - blandt andet ved åbningen i Ikast. Vi er hverken overtroiske eller ryster på hånden over lidt konjunkturkrusninger, siger Claus Honorè, der er blevet 59 år, men stadig har energi til og mod på at fortsætte vækstrejsen.

Lokalt medejseskab

- Modellen med at lade den daglige leder og chefoptiker være partner med en tredjedel har vist sig at være rigtig. Det er den model, vi kører med Irene Ravn i Strøgcentret i Ikast, og i Skanderborg bliver det med Janne Mølgaard-Andersen, fortæller 50-årige Ulrik Gervin Thrane, der jo oprindeligt er Bording-dreng.

- Det med at have hånden på kogepladen og foden delvist under egen disk er enormt motiverende, og det kan vi jo også selv huske fra den gang Dion Eriksen i sin tid gav os muligheden for medejerskab og senere selvstændighed, siger de to midtjyske optikere.

Deres kæde danner udover Skanderborg og Ikast ramme om veldrevne butikker i Bjerringbro, Viborg, Randers, Skjern, Kjellerup, Skive, Hadsund, Aabybro, Ebeltoft og to i Herning.

- Selvom butikkerne er med i en kæde, lægger vi stadig stor vægt på selvstændigheden og det lokale engagement i bylivet, siger Ulrik Thrane, som i øvrigt selv har været formand for handelsstandsforeningerne i Bjerringbro og Ikast – det var den gang, det hed Ikast Byliv.