Bedemand fejrer 20 år med døden som følgesvend

På onsdag 10. maj kan bedemand Finn Vestergaard fejre 20-årsjubilæum

Udgivet:06. maj 2023, 16.00

Læsetid:2 minutter

Finn Vestergaard har arbejdet som bedemand i 20 år.Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

JUBILÆUM Forsamlingsfriheden er tilbage, og det skal fejres med en jubilæumsfest. Bedemand Finn Vestergaard har i maj 20-årsjubilæum og inviterer derfor til åbent hus i bedemandsforretningen på Jens Holdgaards Vej på onsdag 10. maj om eftermiddagen.

Finn Vestergaard er indehaver af Hammerum Herreds begravelse, og en majdag i 2003 besluttede han sig for at blive bedemand. Forud havde han aldrig rigtig haft døden inde på livet før, fortæller han.

- Jeg tror faktisk ikke, at jeg havde været til en begravelse, forklarer han, mens han mindes tilbage.

Han kom fra en stilling i køkkenbranchen, og efter en god snak med familien begyndte Finn Vestergaard at interessere sig for faget. Efterfølgende blev mulighederne undersøgt, og valget faldt på at begynde som bedemand for sig selv.

Finn Vestergaard lever efter mantraet, at man skal finde ud af, hvad man er god til - og så gå efter det. På samme måde blev Hammerum Herreds Begravelse en realitet, og i dag har forretningen kontorer i både Sunds, Ikast og Engesvang. Forretningen i Sunds åbnede i 2009 og i 2013 i Engesvang. Finn Vestergaard selv er født og opvokset nær Kragelund.

Han ser frem til at byde på kaffe og kage på onsdag.

- Vi har jo oplevet for nyligt, at det ikke længere var en selvfølge, at man bare kunne invitere dem, man havde lyst til. Vi oplevede pludselig, at forsamlingsfriheden blev begrænset, og det at mødes med selv nære relationer blev betragtet som småkriminelt, siger Finn Vestergaard med henvisning til coronapandemien.

Han tilføjer videre:

- Heldigvis har tingene normaliseret sig igen, og det vil vi gerne udnytte.

Hos Hammerum Herreds Begravelse arbejder foruden Finn Vestergaard også bedemanden Ole Gaardbo Hansen samt Finn Vestergaards hustru, bedemand Lisbeth Vestergaard.

Parret elsker deres arbejde - også selvom døden hver eneste arbejdsdag er en fast følgesvend.