
Ringen blev sluttet i Søby
Per Aarsleff A/S skabte stor fest på brunkulsmuseet
Udgivet:25. august 2022, 14.08
Læsetid:2 minutter
Per Aarsleffs barnebarn, Kristoffer Aarsleff, tog lørdag første »spadestik« til Søby Brunkulsmuseums renovering og opgradering af museets nedslidte brunkulsgrav. Foto: Privatfoto
9 måneder siden
JUBILÆUM Søby Brunkulsmuseum oplevede lørdag sin suverænt mest besøgte dag nogensinde, da omkring 5000 gæster deltog i 75-årsjubilæet hos Danmarks største entreprenørvirksomhed, Per Aarsleff A/S.
Per Aarsleff selv kom til Søby i 1943 som statens tilsynsførende, og efter et par år hos en privat entreprenør begyndte han i 1947 som selvstændig.
Via Herning etablerede firmaet sig i Aarhus, hvor koncernen har hovedsæde for de nu 8300 ansatte i ind- og udland.
Aarsleff markerede jubilæet ved en reception fredag med 500 gæster, og lørdag var så de ansatte med familie til først en familiedag og derefter en festaften. Udover alskens aktiviteter og udstilling af supermoderne materiel rundt på museet gæstede kunstnere som Onkel Reje, The Antonelli Orchestra, Thomas Helmig og Carpark North det store arrangement, som blev velsignet af sprudlende sommervejr.
- Vi er beærede og stolte over, at Aarsleff valgte at placere den store fest hos os, siger museets formand, Jan Svendsen, i en pressemeddelelse.
Undgik skybrud
- Vi har nydt samarbejdet med firmaets og dets arrangør, Rodkjær Event, som har rost os for at være medgørlige værter. Vi har aldrig oplevet så stor aktivitet og så mange gæster på samme tid, men det gik over al forventning. De fleste kiggede også rundt på museet, hvor vi gav små rundvisninger. Forhåbentlig har mange af gæsterne derfor fået lyst til at besøge os på en mere rolig dag, siger formanden.
Han tænker med rædsel på, hvis søndagens skybrud over Søby havde ramt området om lørdagen.
Entréindtægten fra Aarsleff er øremærket renovering og opgradering af museets nedslidte brunkulsgrav fra 1994. Derfor var det oplagt, at Per Aarsleffs barnebarn, Kristoffer Aarsleff, tog det første spadestik.
Dermed var ringen også sluttet, idet Lise og Per Aarsleff deltog ved museets indvielse i 1977.
