13 mål af fløjspiller: HIH nedlagde russisk tophold

Herning-Ikast slog russiske Zvezda Zvenigorod overlegent i EHF European League. Fløjen Naja Nissen Kristensen scorede hele 13 mål

9. januar 2021, 14.27

Naja Nissen Kristensen scorede hele 13 mål, da HIH åbnede gruppespillet i EHF European League med en storsejr over russiske Zvezda Zvenigorod. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold åbnede gruppespillet i EHF European League med en storsejr hjemme i IBF Arena.

HIH-kvinderne nedlagde lørdag eftermiddag russiske Zvezda Zvenigorod med 34-25 efter 15-13 ved pausen.

De midtjyske kvinder var i teten fra start til slut og formåede at spille sig til åbne målchancer i stort set alle angreb. Men russerne hang nogenlunde på det danske tog i første halvleg i kraft af individuelle lysglimt i offensiven, og Zvezda var således »kun« bagud med to ved pausen.

HIH’erne tog et afgørende ryk fra begyndelsen af anden halvleg og kom foran med 23-16, og derfra var der aldrig den mindste tvivl om sejren.

Venstrefløjen Naja Nissen Kristensen var i hopla kampen igennem og blev suveræn topscorer med hele 13 mål - jævnt fordelt med seks scoringer før pausen og syv i anden halvleg.

Sejren gav HIH en perfekt start på gruppespillet i EHF European League. Puljens to øvrige hold, ungarske Vaci NKSE fra Ungarn og Paris 92 fra Frankrig, mødes søndag i Ungarn.

Herning-Ikast skal i næste weekend møde Paris 92 på udebane. Inden da venter der et opgør i Bambusa Kvindeligaen på udebane mod Aarhus United på onsdag.