Kørte hjem med sølvmedalje

21-årige Emil Pørtner fra Tulstrup vender fra den kommende sæson hjem til den jyske speedway-scene, og det bliver endda med en nyvunden DM-podieplads i bagagen

28. november 2021, 12.36

Emil Pørtner fra Tulstrup satte sig for første gang på cyklen som treårig, hvor glæden ved motorsport blev tændt. Han har netop afsluttet sine »unge« år på speedwayscenen, da han fra den kommende sæson kører fuldt seniorprogram. Foto: Jørn Deleuran

MOTORSPORT I øjeblikket er der ikke meget fart over feltet hos speedwaykører 21-årige Emil Pørtner fra Tulstrup. For efter en sæson med drøn på er cyklerne kørt i garagen på Broholmvej. Her bliver de i første omgang skilt ad.

- Og så hen mod jul begynder jeg at bygge dem op på ny, så det til foråret og den nye sæson nærmest er nye cykler, siger Emil Pørtner.

Mens den unge speedwaykører ordner grejet, kan han tænke tilbage på en sæson med flere højdepunkter, hvilket vækker smil frem på værkstedet. Han sluttede nemlig sæsonen af med at køre sig til en sølvmedalje til u21 danmarksmesterskaberne.

- Det var en fantastisk måde at slutte sæsonen på. Det er en fed måde at runde mine unge år af på, inden jeg går over til fuldt seniorprogram, siger han og fastslår, at det er hans hidtil bedste placering på den professionelle speedwayscene.

Nye kontrakter er på plads

På værkstedet kan Emil Pørtner ligeledes se frem til en ny sæson, hvor han vender hjem til det jyske. Efter tre sæsoner hos Slangerup Speedway Klub skifter han nu til Grindsted Speedway Klub. Det er den Superligaklub, som ligger tættest på hjemmet i Tulstrup.

- Mine bedste år har været i Jylland, da jeg var i Holstebro (Holstebro Speedway Klub, red.) Og så synes jeg, at det var tid til at give den en ny skalle på et nyt hold og opleve en ny holdånd, siger Emil Pørtner, som glæder sig til de nye udfordringer og til at være tættere på værkstedet.

Foruden Superligaen kører han også 1. division, hvor han den kommende sæson skifter fra Brovst til Vojens. Ligeledes kører han i Sveriges anden bedste speedway-række.

Selvom det kan virke som et allerede proppet program, har Emil Pørtner drejet ekstra på gashåndtaget og landet endnu en kontrakt. Denne gang med tyske MSC Wittstock.

Men inden det går løs i nye klubber, kan den unge speedwaykører slappe lidt af henover vinteren, hvor der dog er fysisk træning og sponsorbesøg på programmet.

- Lige nu er det rart at have en pause efter en intensiv sæson, men når vi nærmer os jul, begynder jeg at glæde mig til sæsonen, siger han.