Boligmarkedet kan også mærke det

19. september 2018, 08.55

Ejendomsmæglerne mener erhvervsklimaprisen også har en positiv indflydelse på ejendomsmarkedet. Der handles dyrere boliger. Foto: Jan Anderschou

Boligmarkedet Vi har spurgt lokale ejendomsmæglere, om de kan se nogen sammenhæng mellem erhvervsklimaprisen og udviklingen på boligmarkedet.

- Det er meget svært at være helt konkret, siger Kasper Bæk Vestergaard, Ejendomsmægler MDE fra Nybolig. - Alligevel vil jeg godt påstå, at vi kan mærke en udvikling.

- Vi oplever, at antallet af handler er meget stabilt, men der handles dyrere boliger. Og der er en lyst til at bygge nye boliger.

Ikast-Brande kommune har nu fået erhvervsklimaprisen for ottende gang. Det er som sådan ikke en nyhed og derfor kan man heller ikke umiddelbart sammenligne boligmarkedet i forhold til en periode, hvor prisen ikke blev uddelt. Går vi otte år tilbage, vil finanskrisen have langt større betydning for boligmarkedet.

- Det, vi derimod kan fornemme, siger ejendomsmægleren, er, at fordi kommunen nu gennem en årrække har modtaget den fine pris, så må det have noget på sig. Det giver erhvervslivet tro på stabilitet i Ikast-Brande Kommune, og dermed tør flere virksomheder etablere arbejdspladser i kommunen.

Flere arbejdspladser er samtidigt en stor fordel for borgerne i kommunen. Mange tør "bygge rede" når der er stabilitet, samtidig med de øvrige forhold, som en familie har brug for, er i orden.