På sommerlejr i nordatlanten

I en hel uge oplevede De Grønne Pigespejdere fra Bording naturen på Færøerne

Udgivet:14. juli 2023, 06.00

Læsetid:1 minut

De Grønne Pigespejdere fra Bording havde lånt hytte og telte af KFUK-spejderne i Thorshavn til en uges spejderlejr på Færøerne. Foto: Privatfoto

3 måneder siden

BORDING De Grønne Pigespejdere fra Bording er netop kommet hjem fra en ganske særlig sommerlejr på Færøerne.

Spejderne boede i telte ved KFUK-spejdernes hus i Thorshavn. Huset lå på en meget skrå grund, og det blev en udfordring af finde vandrette steder at slå teltene op, ligesom det var en sjov oplevelse at sove, selv om det var lyst hele natten.

Lejrens fokus var at opleve Færøerne og især den færøske natur og kultur. Pigespejderne har derfor været på flere vandreture rundt omkring på Færøerne, blandt andet forbi vandfaldet Svartafoss, på fjeldet i Klaksvik i regnvejr, og de vandrede også den lange vej – ni km over fjeldet - fra Thorshavn til Kirkjubøur. Skridttællerne havde travlt alle dage, og flere opdagede muskler, de ikke kendte til før turen.

En aften fik pigespejderne besøg af en flok lokale pigespejdere fra Færøerne. Der blev sunget, leget, knyttet venskaber på tværs af grænserne og ikke mindst byttet spejdertørklæder med de færøske værter.

- Det var en god oplevelse at møde de lokale spejdere og lære om deres traditioner. Det skabte et bånd mellem de to spejdergrupper, som måske kan skabe venskaber på tværs af spejdergrupperne, siger gruppeleder Malene Bechmann Christensen.

Der var masser af naturoplevelser for spejderne fra Bording. Foto: Privatfoto
En uge på de nordatlantiske øer skabte nye venskaber på tværs. Foto: Privatfoto
Vandreturene gav kilometer i benene. Foto: Privatfoto
Pigespejderne fra Bording har i tre år glædet sig til turen til Færøerne, der tilbage i 2020 blev aflyst på grund af corona. Foto: Privatfoto
Pigespejdere tæt på den færøske kultur og natur. Foto: Privatfoto