Udsolgt Hausgaard og en dobbelt Koppel

I dag udkommer RemisenBrandes kulturprogram for foråret 2020, det sidste program for den afgående Remise-direktør Pia Stræde Palmelunds vedkommende. Fra årsskiftet skal hun stå i spidsen for kulturhuset Slagteriet i Holstebro

Udgivet:18. november 2019, 13.09

Læsetid:3 minutter

Til næste år kan Brande Amatør Orkester fejre 40-års jubilæum. Det sker blandt andet med en jubilæumskoncert i RemisenBrande 14. maj. Foto: Mikael Lund

Af Mikael Lund
ml@brandebladet.dk

3 år siden

Brande - Både bestyrelsen og jeg er rigtig glade for det nye program, som måske er det flotteste nogensinde i forhold til antal kendte kunstnere samt bredden i programmet, siger den snart forhenværende direktør for RemisenBrande.

Årets første musikalske indslag bliver musikskolens nytårskoncerter 17. og 18. januar, men journalisten Anders Agger lægger for med at fortælle om "Sømanden, Helmig og Heavy Agger" den 8. januar; foredraget arrangeres af Brande Soroptimistklub.

18. februar kan man høre et andet foredrag, når Mikkel Beha fortæller om sin tur nordpå til "den hvide verden", og ligesom koncerten med "The Boss", som 24. januar spiller Bruce Springsteen-numre, foregår det i samarbejde med musikforeningen BrandeRocker.

30. januar vurderer Lauritz.com antikviteter, og 2. februar afholdes der igen loppemarked i Remisen.

28. februar er BrandeRocker klar med endnu en coverband; denne gang spiller Creedence Tribute de bedste Creedence Clearwater Revival-numre.

6. marts optræder Marie Carmen Koppel med band, og to dage senere inviterer Lions byens ældre til det årlige ældrearrangement.

Messer for en masse

International Village Brande afholder Expat fair for primært udenlandske tilflyttere den 14. marts, og den 27. og 28. marts opfører Teaterkompagniets "juniorafdeling", Teaterspirerne, forestillingen Peter Pan.

1. april får Remisen et længe ventet besøg af en gammel kending, Niels Hausgaard, men billetterne er allerede udsolgt - og det er desværre ingen aprilsnar!

Dagen efter lægger Remisen rammer til endnu en Frivilligbørs, og den 3. april er skruer Almost AC/DC op for forstærkerne, når de indtager scenen med AC/DC-kopinumre.

18. april er det igen messetid, denne gang arrangeret af Kulturelt Samråd, og 24. april giver Santa Cruz koncert; bandet, som har spillet sammen i mere end 30 år, består af en håndfuld garvede musikere som Poul Halberg, Bo Stief og Frans Bak, der spiller en gedigen blanding af rock og jazz.

Jubilæumskoncert

Michelle Birkballe og band tager Rock Nalle med til Brande på arbejdernes internationale kampdag 1. maj, og 14. maj fejrer Brande Amatørorkester 40-års jubilæum med en storstilet jubilæumskoncert.

28. maj får Remisen igen besøg af familien Koppel; denne gang er der tale om Marie Carmen Koppels bror, Benjamin og deres far Anders, der spiller jazz i selskab med legenden Alex Riel på trommer.

Om vejrguderne vil afholdes der udendørs gudstjeneste på forpladsen ved Remisen 2. pinsedag (1. juni); er vejret for dårligt, rykker man indenfor.

Dissing, Las & Cross Band slutter forårsprogrammet af med at spille Bob Dylan-numre Grundlovsdag, og så holder Remisen Åbent Hus i forbindelse med den sjette internationale Street Art Festival, som til næste år afholdes 26.-28. juni.

Tyske Marion Ruthardt sørgede i forbindelse med dette års Street Art-festival for udsmykningen af en af Remise-portene, og RemisenBrande bliver også til næste år en del af festivalen, som afholdes i den sidste weekend i juni. Foto: Mikael Lund
Santa Cruz har gennem mere end 30 år spillet en blanding af rock og jazz. Bandet, som giver koncert i RemisenBrande 24. april, består af de fem garvede musikere (f.v.), Bo Stief, Frans Bak, Hans Ulrik, Poul Halberg og Alex Riel, der vender tilbage til Remisen en måneds tid senere, til den tid i selskab med Anders Koppel og hans søn, Benjamin. Foto: PR-foto