Håber på lidt større forståelse

Respekter afspærring ved sports-stævner, opfordrer denne skribent

Udgivet:13. maj 2016, 06.36

Læsetid:3 minutter

Første afdeling af DM i triatlon. Ikast var vært. Og stillede trafik-officials til rådighed. Det kneb for nogle at respektere afspærringerne, fremgår det af læserbrevet. Foto: Flemming Hansen

Af Tinna Muhlig Ikast

LÆSERBREV Et fantastisk triatlonstævne i Ikast er nu veloverstået.

Mange timers frivillig arbejde er nu tilbagelagt for ca 50-60 personer.

Men det er alle timer værd.

Specielt når man får positiv respons fra deltagere og Triathlon forbundet .

Personligt sidder jeg selv i Triahlon udvalget i Ikast, samtidigt er jeg også blevet uddannet som trafik-official. Vi har i vores klub i år uddannet fem trafik-officials. Trafik-official betyder, at vi arbejder under politiet. Det vil sige, at når der blandt andet bliver afholdt stævner i byen, så kan politiet bede os om at varetage opgaverne.

Deltagere og trafikken i trygge hænder

Når vi står ude i trafikken under disse stævner, er vi der som embedsmænd i funktion .

Vi er der for at sikre, at trafikken og deltagerne er i trygge hænder.

Ikast by er kendt for mange sports-begivenheder. Det gør jo også, at man afholder store stævner som for eksempel et triathlon-stævne, hvor både store som små får mulighed for at afprøve disciplinen. Derudover på dagen havde vi også DM. Det er jo super fedt, at vi som by bliver spurgt fra forbundet, om det er noget, vi vil afholde .

For at kunne dette er kommunen og politiet involveret i forhold til afspærring. Det er dem, som har godkendt afspærringen.

Det er derfor også vigtigt, at vi mærker opbakningen fra byens borgere. Derfor har vi i klubben også sat skilte op i god tid og uddelt flyers. Så har byens borgere mulighed for at ændre deres dagsprogram, netop på de tidspunkter hvor nogle af gaderne er helt eller delvis lukkede i et bestemt tidsrum.

Vi håber dog en anden gang, når der bliver afholdt stævne i byen, at der er lidt større forståelse fra nogle af borgerne.

Heldigvis mødte vi flest positive, smilende og nysgerrige borgere under løbet.

Men husk:

1) At respektere når der bliver sat afspærringer op. Det gælder sikkerheden for både cyklister og bilisterne.

2) At når vi står som trafik-officials ude på gaden, står vi der som embedsmænd i funktion, og at vi er blevet bedt af politiet om at varetage opgaverne.

Jeg tror ikke, at tre-fire timers afspærring på en dag ødelægger dagen. Så lad hellere bilen blive hjemme. Kom ud og se de glade deltagere og mærk stemningen.

Undgå frustrationer

Det var der faktisk mange, som gjorde. Og det siger vi tusind tak for!

Der sker desværre sommetider det, at når man sætter sig ind i en bil, har man nemmere til frustationer i trafikken. Dem skal vi helst undgå.

Derfor håber jeg på en større forståelse, tålmodighed, og at man indretter sig efter de afspærringer, der er foretaget i samarbejde med kommunen og politiet . Det ville jo være træls med en bøde eller en snak med politiet efterfølgende.

Jeg håber, vi ses en anden gang i trafikken med mere smil og humor. Så bliver det en god dag for alle.