15 medaljer til slagtersvend: Længe leve leverpostejen

Ikke færre end 15 medaljer har slagtersvend Michael Sørensen vundet med hjem til Østerport Slagter i Ikast

3. december 2019, 12.44

I en sand medaljeregn fik mestersvend Michael Sørensen tre guldmedaljer, otte sølvmedaljer og fire bronzemedaljer med hjem til Østerport Slagter i Ikast, da han deltog i Danske Slagtermestres Fag­konkurrence. Sammen med slagter­mutter Lene Hammer Larsen præsenterer han her et lille udsnit af diplomerne. Foto: Thomas Vang Nielsen

Ikast Hvis man vil have Danmarks bedste luksusleverpostej på julebordet, skal man lægge vejen forbi Østerport Slagter i Ikast.

Mestersvend Michael Sørensen er hjemvendt fra Danske Slagtermestres Fagkonkurrence i Odense med kufferten fyldt med medaljer og diplomer.

- Vi deltog med 20 produkter og fik 15 medaljer med hjem: 3 guld, 8 sølv og 4 bronze, fortæller Michael Sørensen, der er 33 år og bor i Ikast.

Slagtermestres Fagkonkurrence er en årlig og landsdækkende begivenhed, hvor der dystes mellem cirka 500 produkter inden for grillpølser, medister, sylte og leverpostejer.

Dybt beæret

Michael Sørensen blev udlært i 2007 og har siden oparbejdet en stor ekspertise.

- Jeg er gennem to år blevet opfordret til at deltage, men jeg har altid tænkt, at det var jeg ikke god nok til, siger Michael Sørensen.

Men at han kan sit kram, ved de i branchen, så i år var der ingen vej udenom.

- De ringede fra Danske Slagtermestre i september. Jeg fik beskeden: »Der er en konkurrence i november, og du stiller op!« Så var jeg jo nødt til at prøve, siger Michael Sørensen og smiler stort, mens han tilføjer:

- Jeg håbede og drømte om at få 2-3 diplomer. At det så skulle blive til 15, havde jeg ikke turdet forestille mig. Så jeg er dybt beæret.

Slagtermutter er stolt

Hos Østerport Slagter er der otte fuldtidsansatte, ni løsarbejdere og indehaver Lene Hammer Larsen.

Slagtermutter, som indehaveren kalder sig, er naturligvis meget stolt af sin talentfulde medarbejder.

- Det er fedt! Jeg kunne næsten ikke få armene ned, da jeg fik beskeden. Det beviser jo, at det, vi arbejder med, er det rigtige, siger Lene Hammer Larsen, der har sørget for, at alle 15 diplomer hænger synligt på væggen i slagterforretningen.

De mange hædersbeviser vil nok give ekstra juletravlhed hos Østerport Slagter, for når kunderne kommer for at købe Danmarks bedste luksusleverpostej, kan de jo lige så godt supplere julebordet med prisvindende sylte, medister og andre delikatesser.

Udtaget til Foodexpo 2020

Når juletravlheden har lagt sig, bliver der igen tid til at fokusere på at hive titler hjem til Østerport Slagter.

- Jeg har fået blod på tanden til at stille op, næste gang der er en konkurrence. Det kunne være til den store messe i Frankfurt i foråret, siger Michael Sørensen.

Om den beskedne slagtermester ender med at tage til Tyskland, må tiden vise. Men sikkert er det, at han skal deltage i Foodexpo 2020 - Nordens største fødevaremesse, der holdes hvert andet år i MCH Messecenter Herning.

I 2020 foregår det 22. til 24. marts, og ved Foodexpo er det forbrugernes tur til at være smagsdommere, når Danmarks bedste slagterprodukter skal kåres.

Danske Slagtermestre har udtaget Michael Sørensen til at deltage i spegepølsekategorien med sin guldvindende hvidløgssalami.