60 år: Erhvervsmand med rødder i Ikast altid frisk på en udfordring

Søren Kristiansen, tidligere direktør i byggekoncernen KPC, fejrer i denne uge sin 60 års fødselsdag, kan godt lide vand men bryder sig ikke nødvendigvis om at have sit på det tørre

10. marts 2020, 18.23

Søren Kristiansen er sprunget ud i en ny tilværelse efter 28 år som direktør og medejer af entreprenørvirksomheden KPC i Herning. Blandt de mange byggerier, han sammen med KPC har »på samvittigheden«, er Hjertet i Ikast, hvor han her er fotograferet, samt højhuset Papirtårnet i Silkeborg. Foto: Laila Kempel

60 En topstilling som direktør og medejer af en absolut velkonsolideret virksomhed som entreprenørkoncernen KPC i Herning. Så kan man vel ikke ønske sig noget andet, når man efterhånden også er nået en alder af 60 år - som Søren Kristiansen, tidligere Ikast, i dag Virklund, der rundede i går, tirsdag.

Jo, det kan man. For sidste år valgte Søren Kristiansen at trække sig tilbage fra koncernen efter 28 gode år. Ikke fordi han ikke længere havde lyst til at arbejde. Det skulle bare være på en anden måde, end han havde været vant til, hvor han var mødt på arbejde tidligt om morgenen og gået hjem sent om aftenen.

- Ja, jeg trængte til et sporskifte, at komme ud af min komfortzone - at ryste mig selv. Prøve noget, hvor jeg er mig selv, og opleve en form for frihed, forklarer Søren Kristiansen, der stoppede i KPC ved årsskiftet, hvor han samtidig solgte sin andel på 15 procent af virksomheden.

Mediehus og murerforretning

Så nu er han en fri fugl, der gerne hjælper andre med opgaver, ligesom han arbejder i 10-12 virksomhedsbestyrelser - blandt andet i fondsbestyrelsen bag Mediehusene Midtjylland, der omfatter Herning Folkeblad, Ikast Avis, Midtjyllands Avis samt en lang række lokale ugeaviser og radiostationer.

Søren Kristiansen indtrådte i mediehus-bestyrelsen for fem-seks år siden, og det har givet ham et indblik i en helt anden verden.

- Det er meget anderledes end entreprenørbranchen. I medieverdenen sker ændringer i en langt højere hastighed. Der bliver hele tiden lagt nye planer; man skal have en helt anden form for omstillingsparathed, og det synes jeg, er virkelig spændende.

Kilimanjaro og Vasaløb

Søren Kristiansen er da bestemt heller ikke en mand, der er bange for forandringer og udfordringer i sit liv - det er i virkeligheden noget, han trives godt med.

Det gælder også i det private liv, hvor han og hans tre børn giver hinanden nogle helt særlige udfordringer. Sidste år besteg de således Kilimanjaro, og sammen med datteren Sine og sønnen Mathias er Søren Kristiansen netop vendt hjem fra Vasaløbet i Sverige - en udfordring, han havde valgt. Her fik datteren Mathilde lov at stå over, idet hun er højgravid.

Far, søn og datter havde trænet grundigt op til langrendsløbets 90 kilometer, som de hurtigste tilbagelægger på omkring fire timer. Sønnen skulle dog bruge otte, mens far og datter kom i mål efter ti timer og fem minutter.

- Havde jeg vidst, det var så hårdt, havde jeg nok ikke foreslået det. Men det vigtigste var at komme igennem det, og så er det rart at kunne se tilbage på, at det altså lykkedes.

Fornemmelsen for vand

Generelt har Søren Kristiansen en stor interesse for sport og idræt, hvilket også afspejler sig i de bestyrelsesposter, han har - blandt andet hos Herning-Ikast Håndbold. Søren Kristiansen var i mere end ti år medlem af bestyrelsen i IFS Badminton - heraf flere perioder som formand, lige som han sad i bestyrelsen på Idrætsskolerne Ikast (ISI) fra 2009-2013.

Men det er fortsat Esbjerg, han holder med - både i håndbold og fodbold. For det fornægter sig ikke, at Søren Kristiansen er og bliver gammel Esbjerg-dreng. Det var der, han havde sin opvækst og ungdom, inden han for 32 år siden flyttede til Ikast sammen med hustruen Birgit.

Men som så meget andet i Søren Kristiansens liv skulle dette heller ikke forblive status quo. For opvokset med vand, som han var i Esbjerg, var det noget, han savnede.

- Og det har Ikast svært ved at leve op til, konstaterer fødselaren.

Så en dag, da han vågnende, sagde han til sin kone:

- Om et år fra nu skal vi bo et sted, hvor vi kan se vand, når vi vågner om morgenen.

Og sådan er det nu. For tre år siden flyttede parret til Virklund ved Silkeborg, hvorfra de nu kan nyde udsigten over Thorsø.

Og ikke nok med det. Hver morgen klokken 5.45 hopper de i søen - året rundt. Så en bedre og friskere start på dagen kan en vandhund som Søren Kristiansen ikke ønske sig.

Når vejret er til det - som det for eksempel var her i lørdags - holder han og hustruen også af at sætte ud i kajak.

Så et liv med nye glæder og udfordringer er begyndt for både Birgit og Søren Kristiansen, der også kan glæde sig over de to - snart tre - børnebørn.