Første dag på jobbet: Byrådsmedlemmerne er i gang

Alle udvalg holder møde samme ugedag - og så vanker der fællesmøde og frokost

Udgivet:24. januar 2022, 14.24

Læsetid:1 minut

Et af udvalgene, der havde første arbejdsdag var sundheds- og ældreudvalget. Det er fra venstre udvalgsformand Henrik Engedahl (V), Annette Øgaard (K), Lars Lyhne (V), Søs Philipsen (S) og Mikael Würtz (DF). Foto: Ikast-Brande Kommune

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

POLITIK Man kan næsten sammenligne det med første skoledag, dog med væsentlige forskelle.

Blandt andet var der ingen, der havde forældrenes hænder at klynge sig til, og sommerfuglene i maveregionen blafrede formentlig også lidt mindre end ved skolestarten.

Men ellers var det dagen, hvor man blev fordelt og skulle se sine »nye klassekammerater« an.

Anvisninger til de nye

Det var situationen i sidste uge på rådhuset i Ikast, hvor de nye politiske udvalg mødtes for alvor for første gang. Mange af lokalpolitikerne gik hjemmevant rundt, mens der var nye »elever«, der skulle have et par anvisninger for at finde frem til det rette mødelokale. Langt størstedelen af det første møde handlede i stor udstrækning om at sætte rammer for, hvad det enkelte udvalg skal beskæftige sig med i løbet af de kommende fire år.

Onsdagen var så store mødedag for første gang i udvalgene. Dog bortset fra udviklings- og erhvervsudvalget, der rent undtagelsesvist havde flyttet udvalgsmødet til torsdag.

Frokost og fornuft

Men ellers mødtes alle de andre politiske udvalg onsdag. Børne-, kultur- og fritidsudvalget; sundheds- og ældreudvalget; klima-, natur- og bæredygtighedsudvalget samt arbejds-, psykiatri- og handicapudvalget.

Man kunne som journalist måske have ønsket sig lidt mere korte og mundrette betegnelser for nogle af de stående udvalg, men sådan skulle det altså ikke være.

Ud over, at der er lagt op til, at de stående udvalg i de næste fire år holder møde en onsdag i hver måned, er det også besluttet, at der rundes af med et fællesmøde og en fælles frokost.

Fællesmødet har primært den opgave at delagtiggøre byrådsmedlemmerne i, hvad der foregår i de andre udvalg, mens fællesfrokosten gerne skulle være med til at give et fornuftigt arbejdsmiljø for lokalpolitikerne samt de direktører, der har det administrative ansvar på de forskellige områder.