Fra Hammerum til Ikast: Idrætsterapeut får større lokaler i ny klinik

Malene Aksglæde er selvstændig idrætsterapeut. Lige nu er hun ved renovere nye lokaler i Ikast, hvor hun 15. september flytter ind med sin virksomhed, Aksglæde Skadesbehandling & Idrætsterapeut

8. september 2021, 12.41

Malene Aksglæde åbner ny klinik i Ikast 15. september. Her ses hun under coronanedlukningen i foråret, hvor hun i Ikast cyklede penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Foto: Flemming Hansen

SPORTSSKADER Malene Aksglæde har siden december 2014 været selvstændig som certificeret sportsmassør med speciale i muskelskader. Løbende har hun bygget på sin uddannelse, så hun nu blandt andet også kan kalde sig for akupunktør, kostvejleder og idrætsterapeut. Hidtil har hun haft klinik i Hammerum og endnu tidligere i Herning, men nu flytter idrætsterapeuten sin virksomhed til Ikast.

- Jeg har lejet nogle rigtig dejlige lokaler på Kristiansgade i Ikast, hvor min udlejer er ved at sætte det i stand nu. Den oprindelige plan var egentlig at åbne 1. oktober, men det viser sig, at jeg allerede får mulighed for at åbne 15. september, fortæller Malene Aksglæde, som med flytningen først og fremmest får større lokaler og højere til loftet.

Og det med loftshøjden skal forstås i bogstaveligste forstand.

- I mine tidligere lokaler på Frølundvej i Hammerum havde jeg ikke lige så mange kvadratmeter, som jeg får nu. Derudover var der ikke særlig højt til loftet, for det lå i kælderetagen, og det kunne godt være lidt en udfordring, da mange af mine klienter har en vis højde - for eksempel professionelle håndboldspillere.

Behandler eliteudøvere

Det er netop professionelle sportsudøvere, som Malene Aksglæde hovedsageligt behandler. Delen af private klienter bliver mindre, og den professionelle bliver større.

- Jeg er desuden lige kommet ind i speedway - de har faktisk rigtig mange skader, konstaterer Malene Aksglæde.

Hun tager sig også af idrætsudøvere inden for ridning, ishockey, håndbold, badminton, squash, roning samt fodbold, så det er mange forskellige skader, hun møder.

- 80 procent er professionelle sportsudøvere, mens de sidste 20 procent udgør private klienter, tilføjer hun.

Et liv med bevægelse

Oprindelig er Malene Aksglæde fra Viborg. Hun glæder sig til at flytte til Ikast, som hun har en smule kendskab til gennem sit øvrige virke.

- Jeg er også fitnessinstruktør i Fitness World i Ikast, og det har jeg efterhånden været i en årrække. Her underviser jeg i lidt af det hele. Men flytningen handler mest om lokalerne. Jeg får i alt 160 kvadratmeter, hvoraf de 60 bliver til klinik, siger Malene Aksglæde.

Malene Aksglæde har både haft klinik i Herning og senest i Hammerum. Desuden er hun tilknyttet Fitness World i Ikast som træner. Foto: Tom Laursen
Læs også
Foredrag, teater og kendisbesøg i Ikast-Brande
Læs også
Lokalhistorikere markerer 90-års fødselsdag