Trine Würtz vil skabe mere liv i Bording

Har overtaget lokalerne efter Butik Solveig. Nu skal der være kreativt hus

Udgivet:13. juli 2016, 11.55

Læsetid:3 minutter

Trine Würtz er ved at rive butikken på Bredgade fra hinanden for at bygge en ny op. Foto: Henrik Ole Jensen

7 år siden

Bording Gulvtæpperne er ved at blive revet af, malerbøtter og pensler står parat til at blive brugt og plastik dækker gulv, vindueskarme og radiatorer.

- Velkommen ind i rodet, siger Trine Würtz og byder avisen indenfor i det, der før var kendt som Butik Solveig i Bording.

Trine Würtz er selvstændig og ejer af frimaet »Würtz Design«, som laver grafiske løsninger og designs.

- Jeg har haft mit CVR-nummer i ti år, men fra første august sidste år valgte jeg at blive selvstændig på fuld tid, fortæller hun.

Et kreativt hus

Hendes idé er ikke kun at have sin virksomhed i forretningen.

- Tanken er, at jeg vil lave et kreativt hus. Udover grafisk design vil jeg også gerne vil gøre lidt mere ved mit maleri, så det kommer der også til at være noget af. Derudover har jeg en aftale med en keramiker, som gerne vil udstille nogle af sine værker her, fortæller hun.

Men idéerne stopper ikke her for Trine Würtz.

- Jeg vil gerne lave kurser i alt fra strikning og keramik til maling. Alt hvad jeg kan finde på af kreative ting. Samtidig vil jeg også gerne lave udstillinger for folk, holde julestue og andre arrangementer, fortæller Trine Würtz.

Alle aktiviteterne har et helt bestemt formål.

- Jeg vil gere bidrage på min måde til at skabe liv og aktivitet i byen, siger hun.

Stor renovering forude

Trine Würtz har meget at lave inden butikken kan stå klar, men hun ser mulighederne og har mange idéer.

- Der er gode muligheder, og så ligger det ideelt. Et hus kan ikke ligge bedre i Bording, fastslår hun om bygningen på Bredgade.

Udover et par enkelte malerier i udstillingsvinduet er der ikke meget, der indikerer, at her kommer en ny kreativ butik.

Hun regner med, at butikken er klar til åbning i slutningen af august måned.

Planen er, at huset både skal bruges til erhverv og privat bolig. Heller ikke den private del er klar til, at Trine Würtz kan flytte ind endnu.

- Stuen er snart færdig, så skal butikken og gulvene ordnes, og så tager jeg resten hen ad vejen. Der er 224 kvadratmeter, så skulle nogen have lyst til at hjælp med at svinge malerpenslen, skal de være velkomne, siger hun med et smil.

Allerede tilbage i efteråret 2015 begyndte hun at lege med tanken om at flytte sin virksomhed til det tomme hus i Bredgade.

Dejligt at være lejer

- Det var faktisk kort efter, at Solveig var død. Jeg vidste, hvad jeg ville med stedet, men jeg manglede en, der ville købe huset og leje det til mig, fortæller Trine Würtz, som ikke selv ønskede at lægge penge til et huskøb.

Der var dog andre købere på markedet, som gerne ville købe det og efterfølgende leje ud. Trine Würtz fik en lejeaftale i stand med køberen af huset for omtrent tre måneder siden.

- Det passer mig rigtig fint at være lejer, for så kan jeg ringe, når der er noget, som skal laves, forklarer hun.

Trine Würtz er iværksætter og indehaver af firmaet Würtz Design. Hun overtager nu den tidligere Butik Solveig i Bording. ?