HHX Ikast bliver til Handelsgymnasiet Ikast-Brande

Navnet er nyt, rammerne er moderniserede, men værdierne er de samme

Udgivet:17. januar 2015, 10.35

Læsetid:2 minutter

Handelsgymnasiet Ikast-Brande har fået nyt indgangsparti, der matcher farven på studenterhuen. Foto: hhx ikast

8 år siden

uddannelse HHX Ikast skifter navn og bliver til Handelsgymnasiet Ikast-Brande.

- Med det nye navn vil vi gerne signalere, at vi er et gymnasium med fokus på handel og erhverv idet hele taget, og at vi er et gymnasium for hele kommunen, siger uddannelseschef Erik Sidenius.

Med lanceringen af det nye navn er der også fulgt et facelift og en modernisering af gymnasiet på Bøgildvej 12. Indgangspartiet er blevet blåt, auditoriet er renoveret med nyt lys- og lydanlæg, og så er der oprettet to nye og lyse klasselokaler.

- Vi har fået flere elever og kunne derfor ikke være i de gamle rammer, siger Erik Sidenius.

Det lokale gymnasium

Der er også kommet glaskunst op i kantineområdet, og så er der kommet nye billeder på væggene - alt sammen med til at gøre ungdomsmiljøet mere lyst og indbydende.

Selvom der er sket en del forandringer på Handelsgymnasiet Ikast-Brande, har det ikke ændret på det væsentligste.

- Selvom der er kommet flere elever til, er vi stadig det lille lokale gymnasium, hvor vi kender hinanden på kryds og tværs af studieretninger og uddannelser, og hvor vi har fokus på samfundsøkonomi, handel og sprog understreger uddannelseschefen.

Retorik og psykologi

Handelsgymnasiet Ikast-Brande tilbyder studieretningerne: international, marketing/innovation, marketing/sport samt økonomi med finansiering.

Engelsk på a-niveau er obligatorisk på alle studieretninger, og som noget nyt tilbyder handelsgymnasiet retorik og psykologi som valgfag.