DOT overtager Steel Coating A/S

Med opkøbet af østjysk virksomhed udvider Fasterholt-koncernen kompetencerne indenfor pulverlakering

10. februar 2018, 08.01

Per Rasmussen har solgt sit livsværk Steel Coating A/S til DOT A/S. Han fortsætter i virksomheden i en overgangsperiode for at gøre ejerskiftet så harmonisk som muligt. Foto: Privat

OPKØB Hidtil er pulverlakeringen primært blevet foretaget af eksterne leverandører, men udfordringer med at skaffe tilstrækkelig kapacitet i et hastigt voksende marked har været en stærkt medvirkende faktor til overtagelsen af Steel Coating A/S. Samtidig øger man tilstedeværelsen i Østjylland med fuldautomatiske produktionsfaciliteter og kompetente medarbejdere, fortæller direktør i DOT A/S, Henrik Steen-Jørgensen, der ser de to virksomheder som et perfekt match.

- Vi komplementerer hinanden på en lang række punkter. Mange af vores kunder er sammenfaldende, og vi har de samme høje krav til maling og logistik. Det er en veldrevet virksomhed, som ikke går på kompromis på kvaliteten. Vi forventer helt sikkert, at kunne tilføre en større volumen fremadrettet. Medarbejderne fortsætter som hidtil, mens navnet ændres til DOT Steel Coating. Den hidtidige ejer, Per Rasmussen, hjælper til i en overgangsperiode for at gøre ejerskiftet så harmonisk som muligt.

Det rigtige tidspunkt

Henrik Steen-Jørgensen forklarer videre, at man har sonderet terrænet grundigt for at finde den rigtige samarbejdspartner til at løfte opgaven med pulverlakering. Da man først mødte hinanden, nåede parterne hurtigt til enighed. Per Rasmussen var interesseret i at sælge sit livsværk efter mere end 20 år ved roret, og han er glad for aftalen.

- Jeg har altid sagt, jeg ikke vil bæres ud herfra. Jeg har gået med overvejelser om, at tiden var moden til at prøve noget nyt. DOT er førende indenfor overfladebehandling på alle fronter. Det er den helt rigtige køber på det helt rigtige tidspunkt. Både kunder og kolleger kan se frem til samarbejdet. Jeg giver stafetten videre med ro i sindet.

Tilbyder hele paletten

Med specialiserede afdelinger i både Danmark og Sverige indenfor varmforzinkning, vådmåling, aquacoating, slyngrensning, sandblæsning og metallisering, samt tilføjelsen af egen afdeling til pulverlakering af stål og aluminium i Skanderborg, kan DOT nu sætte en endnu tykkere streg under "full-service partner". Hele paletten af overfladebehandling kan tilbydes internt, og med en stærk transport- og logistikafdeling i baghånden, forventer Henrik Steen-Jørgensen markedsandelen kan øges yderligere. Høj kvalitetskontrol og et konstant fokus på kundetilfredshed er nøgleord.

- Kunderne skal kun gå ét sted hen. Uanset hvilken ydelse de har behov for indenfor overfladebehandling. Med en afdeling dedikeret til pulverlakering centralt placeret i Jylland, bliver vi endnu mere fleksible. Det er en mærkbar udvidelse af koncernen med gode perspektiver.