Fjernvarme i vækst: Måler nummer 8.000 netop installeret i Ikast

Energi Ikast installerede for nyligt fjernvarmemåler nummer 8000 i Ikast

Udgivet:23. juli 2020, 13.00

Læsetid:2 minutter

I den nuværende bolig i Frisenborgparken tager familien Suntharalingam imod en gavekurv fra Energi Ikast som energiselskabets kunde nummer 8000. Den glade giver er VVS’er Finn Knudsen fra Energi Ikast. Foto: Privat

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

3 år siden

ENERGI Flere og flere forbrugere ønsker fjernvarme, og den udvikling har støt og roligt givet flere nye energikunder i Ikast.

For nyligt var VVS’eren hos Energi Ikast for nylig således i villakvarteret Grødde Huse i Ikast for at installere fjernvarmemåler nummer 8000.

- Det er jo altid en fornøjelse at være med til at gøre et nyt hus klar til at en familie kan flytte ind og få glæde af et dejligt nyt hjem,” siger Finn Knudsen, VVS’er hos Energi Ikast og har været med til at installere mange målere i området i de seneste år.

Ejet af kunderne

Som andelsejet selskab er det vigtigt at kunne byde nye kunder ordentligt velkommen, konstaterer Energi Ikast. Derfor blev det også fejret lidt ekstra, da Finn Knudsen kunne sige tillykke til de nye andelshavere og kunde nummer 8000, ægteparret Tharcika og Mohanrej.

Det gjorde Finn Knudsen ved blandt andet at overrække en kurv fyldt med lækkerier fra Vin og Gavehuset i Strøgcentret til familien, der flytter fra Frisenborgparken og ud i deres nybyggede villa i Grødde Huse.

Grønne ambitioner

Fjernvarmeafdelingen i Energi Ikast arbejder målrettet på at tænke i grønne løsninger, og al den strøm som virksomheden både forbruger selv og sælger til elkunderne er certificeret grøn strøm. Det seneste grønne projekt hos Energi Ikast var opførelsen af en stor varmepumpe i Bording, der nu leverer op til 80% af byens varmeforbrug.

- Og vi har hele tiden nye projekter i støbeskeen. I løbet af efteråret kommer vi forhåbentlig i gang med et projekt, der skal hjælpe beboere i området med olie- eller gasfyr over på en grøn varmepumpeløsning, siger driftsleder i varmeafdelingen Peter Johansen, Energi Ikast.

Energi Ikast på vej ind for at installere fjernvarmemåler i familien Suntharalingam nye hus i Grødde Huse. Foto: Privat