Millionanlæg på vej: Cricketklubben i Ikast-Brande får eget baneanlæg

Byggeriet af et cricketanlæg til 1,5 millioner kroner ved Hjertet er i fuld gang

12. august 2020, 04.00

IBCC spillede lørdag mod traditionsklubben Herning Cricket Clubs andet hold - og tabte. Til næste sæson får IBCC sit eget baneanlæg og kan dermed begynde at spille hjemmekampe. Foto: Jette Aaes

IKAST-BRANDE Der var lokalopgør i 3. division i cricket i weekenden.

Her mødte Danmarks nyeste klub, nyoprykkerne fra Ikast-Brande Cricket Club, andetholdet fra en af landets ældste klubber, Herning Cricket Club, etableret i 1950 og med flere danske mesterskaber og pokaltitler i vitrineskabet.

Det opgør vandt herningenserne.

Herning opsagde aftale

At opgøret blev spillet på udebane i Herning, er hverdag for spillerne fra den kun to år gamle klub IBCC, der uden egen bane holder til ved kulturhuset Hjertet i Ikast og låner græsplæne til træning på Ikast-Brande Gymnasium. At spille på hjemmebane i 3. division kræver godkendte banefaciliteter.

Hidtil har IBCC haft en aftale med Herning Cricket Club om at træne og spille hjemmekampe der.

- Men den aftale ønskede Herning fra denne sæson desværre ikke at forlænge, konstaterer næstformand og en af initiativtagerne til cricketklubben i Ikast-Brande, tekstildirektør Niels Laurits Thygesen.

Udelukkende udebane

Derfor spiller IBCC udelukkende udekampe i sin debutsæson i 3. division.

Men med Niels Laurits Thygesen, der også var en af initiativtagerne til International School Ikast-Brande, og formanden for cricketklubbens bestyrelse, Tony Sharma, indledte klubben jagten på at fremskynde et baneanlæg.

Jorden blev lejet af Ikast-Brande Kommune, der i opstarten også bidrager med at anlægge og vedligeholde cricketgræsset, som bliver af samme kvalitet som plænen på MCH Arena. Desuden kom lokale sponsorer som Bestseller, Egetæpper, KPC, IBF, Handelsbanken, Jyske Bank og flere andre på banen.

- På verdensplan er cricket den fjerdestørste idrætsgren, og i vores område er en cricketklub en naturlig og kulturel forlængelse af successen med den internationale skole. Børn af internationale familier har ikke den samme naturlige tilgang til at spille fodbold og håndbold, som børn vokset op i det danske samfund. Derfor har cricketklubben vist sig som et godt og vigtigt tilbud til integration af de mange internationale familier i områdets internationale virksomheder, siger Niels Laurits Thygesen.

Misundelsesværdigt Hjertet

- Vores faciliteter i Hjertet bliver misundt af mange af de øvrige danske cricketklubber, og nu får vi også en spritnyt baneanlæg, så det giver ekstra opmærksomhed, mener klubbens formand Tony Sharma.

- Cricketforbundet i Danmark har også stillet coach-uddannelse til fire af klubbens medlemmer. Den ene af de nyuddannede cricket coaches arbejder til dagligt som idrætsunderviser på den internationale skole, og her er indsigt i cricket nu også er del af idrætstimerne. Klubben er oppe på 45 medlemmer, vi har efterhånden også fået en god lille andel af børn. At tiltrække børn er netop en af cricketsportens helt store udfordringer, siger Tony Sharma.

Arbejdet med at støbe pitchbanen og anlægge græstæppet med en diameter på 140 meter er i fuld gang.

- Det bliver stort for os at få vores eget anlæg, og vi er meget taknemmelige for de mange sponsorater, siger Tony Sharma.

Hjemmebane bliver fordel

Med indvielsen bliver betingelserne for divisionholdet også bedre, forudser holdets kaptajn Ameya Mehendale

- Vi er en ny klub og derfor en anelse udfordret med den hurtige oprykning til 3. division. Vi har tabt to og vundet to kampe. Det er jeg glad for men ikke fuldt ud tilfreds, for holdet har potentiale til mere, sagde Ameya Mehendale, der også allerede glæder sig til næste sæson:

- Hjemmebane er en stor fordel i cricket, for her kender spillerne forholdene på hele banen. I denne sæson skal spillerne til hver eneste kamp tilpasse sig og lære en udebane at kende, mens vi spiller.

SE VIDEO FRA KAMPEN MELLEM IBCC OG HERNING CRICKET CLUB PÅ IKAST-BRANDENYT.DK

Ikast-Brande Cricket Club debuterer i denne sæson i 3. division. Holdet er bagerst fra venstre Sharad Mishra, Ameya Mehendale (kaptajn), Shravan Kumar, Akshay Dubey, Amol Ghute, Mithilesh Kumar, Adithya Chemudupati, Tuhin Bose og forrest fra venstre Surender Choudhary, Kunal Kishor, Srinivas Kosuri (Wicket Keeper), Rahul Pillai. Foto: Privat
Betonen til pitchen bag ved Hjertet er lagt, og det samlede cricketanlæg til ialt 1,5 million kroner ventes at stå færdig til foråret. Foto: Privat
En cricketkamp kan vare op mod tre timer, og tilskuerne hygger sig - i skyggen - med mad, drikkevare og opmuntrende tilråb. Foto: Jette Aaes
Formand for Ikast-Brande Cricket Club Tony Sharma (t.v.) og næstformand Niels Laurtis Thygesen. Foto: Jette Aaes
Udskiftningsspillerne og klubbens næstformand Niels Laurtis Thygesen - med stråhat - bakkede fra skyggen holdkammeraterne op. Ikast-brande tabte til hjemmeholdet Herning. Foto: Jette Aaes