Esport-infoaften med internationalt indblik og inspiration

ISI Idrætshøjskole og højskolens samarbejdspartner Ikast-Brande eSport inviterer til informationsaften om skolens nye esport-linje og med besøg af international CS:GO-personlighed

Udgivet:20. november 2017, 05.43

Læsetid:2 minutter

Julie Babz. Foto: Privat

6 år siden

Computer-sport På højskolen i Ikast, ISI Idrætshøjskolen, er det ambitionen at skabe en esportlinje, hvor eleverne udover træning og undervisning også bliver udfordret på personlig udvikling som del af højskolelivet omgivet af kammerater, der deler passionen for en sportsgren. Den ambition ønsker højskolen i samarbejde med den lokale esportforening, Ikast-Brande eSport, at fortælle mere om ved en informationsaften for alle interesserede.

- Udover at fortælle mere om esportlinjen vil vi gerne vise vores faciliteter; hvordan man bor på højskolen, vores mange og forskelligartede faciliteteter - samlingssal, styrketræningsrum, vores udearealer og vores spisesal, som hver dag tilberede lækkert mad til eleverne, så de får maksimal energi til at dyrke deres passion, siger Torben Østergaard, forstander på ISI Idrætsskolerne Ikast.

Desuden kan gæsterne til infomødet også opleve samarbejdet og faciliteterne i esportsforeningen Ikast-Brande eSport, som højskoleeleverne på esportlinjen også har muligheden for at blive del af for at få så meget esport-træning som muligt.

- Klubben ligger i gåafstand fra højskolen og er med til at optimere adgangen til kvalificeret træning, siger Dennis Mechlenburg Sørensen, formand i Ikast-Brande eSport.

Inspiration fra international CS:GO-spiller

Endelig handler informationsaftenen også om inspiration. Derfor har de to samarbejdspartnere fået tilsagn fra den rutinerede Counter Strike-spiller, 30-årige Julie "Juliebabz" Kokholm. Hun har spillet CS, siden hun var 16 år og har flere gange spillet ESWC i Paris, der betragtes som pigernes VM. Senest har Julie Kokholm været til Girlgamer festival i Macau i Kina, hvor hun hentede en flot 2. plads med Team Expert.

- Counter Strike har taget mig på utrolig mange fantastiske ture, og jeg har mødt nogle af de bedste mennesker gennem spillet. Esport har lært mig mange relevante ting, som jeg har en stor interesse i at formidle videre. For mig er esport ikke bare computerspil. Det er sammenhold, socialt samvær, udvikling i form af teamwork, udholdenhed, taktisk tænkning, overblik og mange andre ting, man kan tage med sig i livet, siger Julie Kokholm.

Informationsmødet finder sted mandag den 20. november

Julie Babz. Foto: Privat