Reservespækkede HIH’ere tabte i Norge

Herning-Ikast sparede flere profiler - og tabte EHF Cup-kampen mod Storhamar

2. februar 2020, 17.55

Julie Jensen og Herning-Ikast snublede i søndagens udekamp mod Storhamar fra Norge. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold må vente en uge på at sikre sig førstepladsen i EHF Cup-gruppespillet.

Søndag aften tabte et reservepræget HIH-hold udekampen mod norske Storhamar Elite Håndball.

I Boligpartner Arena i Hamar - cirka 130 kilometer nord for hovedstaden Oslo - løb den midtjyske puljefører ind i et nederlag på 24-26 - efter pausestillingen 14-14.

Blot ét enkelt point havde ellers været nok for Herning-Ikast til at sikre en slutplacering som nummer et i Gruppe D, som også tæller de tyske mestre fra BBM Biegtigheim samt Lada Togliatti fra Rusland.

I denne weekend vandt russerne over Bietigheim - dermed var kravet »blot« uafgjort i Norge for HIH, men den midtjyske delegation var oppe imod et topmotiveret Storhamar-hold, der fortsat har mulighed for at avancere til kvartfinalerne i EHF Cuppen.

En af årsagerne til Herning-Ikasts nederlag hænger måske sammen med beslutningen om - efter nu 10 kampe på én måned - at spare en lang række profiler i et tæt kampprogram.

I Norge var cheftræner Mathias Madsen uden de skadede Jeanett Kristiansen, Mathilde Bjerregaard og Tonje Løseth. Mod Storhamar var der bevidst også planlagt lange pauser til profiler som Stine Skogrand, Sarah Iversen, Sabine Englert og til dels playmaker Helene Fauske.

I stedet skulle en række af HIH’s talenter og marginalspillere - heriblandt Michala Møller, Emilie Bodholdt Steffensen, Cecilie Brandt og Vilde Ingeborg Johansen - forsøge at sikre point. Men der manglede skarphed hos gæsterne, som kun i perioder holdt det nødvendige niveau.

HIH var bagud 1-4, 3-6 og 4-8 i første halvleg, hvor de mange udskiftninger prægede angrebsrystmen.

Keeper Jessica Ryde leverede en glimrende kamp, og det var blandt andet svenskerens skyld, at Herning-Ikast vendte 8-12 til 11-12, inden holdene var helt lige ved pausen.

Jævnbyrdigt var det også i anden halvleg, men HIH’erne slap grebet ved 20-21, og dernæst scorede Stohamar fire gange i træk til føring på 25-20. I slutfasen øgede værternes Tonje Enkerud til 26-22 - efter at Helene Fauske havde misbrugt et straffekast.

Herning-Ikast var i overtal i kampens sidste to minutter ved stillingen 24-26, men Stine Skogrand brændte en stor chance i helt fri position - og så kørte Storhamar sejren hjem.

HIH’s sidste opgør i gruppespillet er næste søndags hjemmekamp mod Lada Togliatti. Forinden venter onsdagens udekamp mod Nykøbing Falster i den hjemlige HTH Liga.