Fyrværkeri, talentshow og flotte musiknavne: Hele byens havefest melder klar til start

Ikast Musikliv er klar med endnu et navn og er i det hele taget ved at være klar til årets fest

Udgivet:30. maj 2023, 15.00

Læsetid:2 minutter

Næsten alle billetter til årets Ikast Musikliv er nu solgt. Arrangørerne glæder sig til 16.-17. juni, hvor man blandt meget andet kan høre Carpark North, Akademiet, Simon Lund Music og Rockpiloterne. Hele programmet kan findes på musiklivs hjemmeside. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

4 måneder siden

SOMMERFEST I sidste uge kunne Ikast Avis løfte sløret for lidt af et topnavn til Ikast Musikliv. I hvert fald hvis man er til nostalgiske 80’er-toner fra Rocazino, som indtager scenen til Ikast Musikliv lørdag aften.

- Vi er ved at få os et rigtig fornuftigt program og har nu også lavet en aftale med bandet Danser med piger, fortæller Stephan Olesen.

Forud for Ikast Musikliv, som finder sted 16.-17. juni kan formanden konstatere, at det går godt med billetsalget.

- Der er plads til cirka 2000 gæster på pladsen, og vi er lige nu på omkring 1600. Hvis vejret er med os, tror jeg på, at vi kommer i mål, siger Stephan Olesen.

Nærvær og lokal sammenhold

Han kan så småt begynde at mærke forventningerne i maven forud for musikfestivalen, som i år fejrer 20-årsjubilæum.

- Vi vil være hele byens havefest, og vi er jo kendte for at have en form for nærvær og et lokalt sammenhold. Nu kan jeg så småt begynde at mærke nogle sommervibes i min mave. Sidste år havde vi succes med vores guldtelt, hvor man kan få fri bar og mad. I år er det både fredag og lørdag, og det er en nyhed. Der er i øvrigt ganske få billetter til guldteltet, så man skal være hurtig.

Håber på opbakning

Ifølge Stephan Olesen er mængden af frivillige på et stabilt niveau, men man kunne sagtens bruge flere. Særligt er der én opgave, han håber på, nogle frivillige vil påtage sig.

- Det er en gruppe af faste frivillige, som vi er rigtig glade for, men vi har oplevet et kæmpe frafald af frivillig arbejdskraft efter corona. Vi har i år fået et frivillighedssekretariat, så opgaverne bliver koordineret bedre. Det ser ud til at fungere rigtig godt, siger Stephan Olesen og tilføjer:

- Vi har fortsat nogle opgaver, vi kan bruge hjælp til, og man kan tilmelde sig som frivillig på vores hjemmeside. Vi står og mangler nogle, som vil sætte scenen op og sætte scenen ned igen, siger formanden.

Når det kommer til sponsorere er Stephan Olesens håb ligeså, at flere lokale virksomheder fremover vil bakke op, så Ikast Musikliv kan bestå.

- Det gør indtryk, når Rasmus Niebuhr, direktør ved Niebuhr Gears, fortæller om, hvorfor han støtter Ikast Musikliv massivt. Han kalder Ikast Musikliv for den vigtigste tilbagevendende kulturbegivenhed i Ikast, lyder det taknemmeligt fra formanden, som desuden netop har fået sponsorater fra IBF, Danspin og DK Company, som alle har bidraget med fine sponsorater.

- Det giver os en lidt større fest, siger Stephan Olesen stolt.

Han har desuden endnu en nyhed forud for festivalen.

- I anledning af vores jubilæum slutter vi af med et kæmpe fyrværkerishow lørdag aften, og til Stjernefrø kommer den tidligere MGP-vinder Karla for at underholde. Det bliver så godt, og vi glæder os meget.